Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Cocoon bewaakt jouw huis met ultrasoon geluid

De Nest thermostaat en Nest Protect zijn in staat om op basis van ultrasoon geluid te meten of mensen wel of niet thuis zijn. Deze techniek komt voort uit de wereld van de auto alarmsystemen en de Cocoon gaat dit alarmconcept nu in huis uitrollen.

Het nieuwe Cocoon alarmsysteem vinden we momenteel op IndieGoGo. Het systeem werkt met Cocoon camera’s die slim gebruik maken van hun sensoren. Zo kan de ingebouwde 720p HD camera gebruikt worden om beweging te detecteren, maar ook ultrasone geluidsgolven. Net als de Nest zal de camera meten wat ‘normaal’ is aan verstoringen in deze geluidsgolven en contact met je opnemen wanneer de Cocoon iets abnormaals meet. Via Geofencing weet de Cocoon wie er thuis zou kunnen zijn. Maar dat werkt natuurlijk alleen als ook de kinderen een smartphone gebruiken ;-).

Wanneer de Cocoon via haar app contact met je opneemt, kun je meteen meekijken in huis en een microfoon laat je meeluisteren. Daarnaast bevat de Cocoon een alarmfunctie. Ben je niet bereikbaar, kan de Cocoon ook worden ingesteld om alternatieve contacten te raadplegen. Ook is het mogelijk om meerdere Cocoon camera’s te koppelen om zo het bereik en de precisie te vergroten. Beelden kunnen bovendien in een cloud worden opgeslagen. Bij aankoop is dit de eerste zes maanden gratis.

Hoewel dit allemaal goed klinkt, zijn er toch een aantal dingen om rekening mee te houden. Stel dat een inbreker er in slaagt om kortsluiting te veroorzaken, heb je geen stroom en ook geen WiFi. De Cocoon heeft geen mogelijkheden om nog te functioneren, dus ook niet de mogelijkheid om beelden intern op te slaan. Vanaf $299 haal je een Cocoon in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.