Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple start levering HomeKit chipsets aan domotica fabrikanten

Het was al lang geen geheim meer dat Philips aan HomeKit ondersteuning werkte voor haar Hue platform. Chipset fabrikanten Broadcom en Texas Instruments hebben nu bekend gemaakt dat ze gestart zijn met de uitlevering van HomeKit chipsets van Apple.

Philips-Hue-HomeKitDe HomeKit chipsets bevatten een combinatie van zowel WiFi als Bluetooth en voldoen volledig aan de specs van Apple waardoor producten gemakkelijk voor HomeKit gebruik te certificeren zijn. Dat bestaande domotica producten ook met HomeKit bruikbaar kunnen worden gemaakt bewijzen partners als Philips en Haier. Zo zal het Hue systeem van Philips met HomeKit overweg kunnen en heeft ook Haier al een HomeKit airco ontwikkeld.

Andere partners die hun apparaten geschikt maken voor HomeKit zijn iDevices, iHome, Osram Sylvania, Cree, Chamberlain, Marvell, Skybell, August, Honeywell (met de Lyric Smart thermostaat), Schlage, Kwikset, Netatmo en Withings.

Om samen te weken met het HomeKit systeem, moeten bedrijven wel een contract met Apple hebben en waarschijnlijk een deel van de omzet op de producten afstaan. In ruil daarvoor kunnen bedrijven dan ook op de verpakking promoten dat de producten officieel met iOS werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.