GadgetGear.nl

Amiko, de wearable voor medicijngebruikers

Met een beetje pech wordt je ermee wakkeer en ga je ermee naar bed; het gebruiken van een pilletje, een drankje of een pufje. Met een nieuwe generatie wearables wilt het bedrijfje Amiko je helpen om jouw medicijngebruik beter in te gaten te houden.

De wearables van Amiko gaan om een medicijnverpakking heen en kunnen zo het gebruik van de medicatie bijhouden. Ook is Amiko in staat om je tijdig te herinneren om nieuwe medicatie aan te vragen. Daarbij moet wel gezegd worden dat het Amiko systeem zich vooral richt op de Amerikaanse medicijnverpakkingen. Hier in Nederland mogen (echte) medicijnen bijvoorbeeld niet in een potje verkocht worden. Om hygiënische redenen moeten die in een drukstrip zitten.

Amiko is niet het enige bedrijf dat zicht richt op gadgets om medicijngebruik in de gaten te houden. Zo wordt er bij Philips gewerkt aan een medicijndispenser die samenwerkt met de Hue verlichting. Zo kan deze alarmsignalen afgeven wanneer de medicatie nog niet is genomen. Deze staat ook in verbinding met een app die huisarts, familie en vrienden kan inlichten.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten