Adobe heeft deze week twee grote updates uitgebracht. Het betreft nieuwe versies van Lightroom en Camera Raw. Camera Raw is een onderdeel van onder anderen Lightroom en Photohop en laat je primaire beeldverbeteringen uitvoeren op bestanden met ruwe sensordata (raw bestanden) van fotocamera’s.

De update van Camera Raw zorgt ervoor dat je voorstaan bestanden van onder anderen de Nikon D750, Canon EOS 7D Mark II, Samsung NX1, Fujifilm X100T en Panasonic LX100 kunt openen en bewerken. In totaal zijn profielen voor 24 camera’s toegevoegd.

Voor iedereen die overweegt om van Aperture of iPhoto naar Lightroom over te stappen, levert Adobe in Lightroom 5.7 speciale tools mee om je bibliotheken te migreren. Ook wordt het mogelijk om commentaren en feedback van Lightroom Web direct in de app te zien.

Ook het aantal profielen voor lenscorrectie is weer sterk verbeterd. Adobe heeft informatie over de lenzen van onder anderen de iPhone 6 en 6+, de GoPro Hero en Hero 4 en diverse andere modellen toegevoegd. Check de hele lijst.

De updates voor Camera Raw worden onder anderen beschikbaar gemaakt voor Photoshop CS6 en Photoshop CC via het reguliere updateproces.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.