Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Sonos Boost voor overal bereik

Sonos is marktleider in het segment multi-room draadloos audio. Om nog beter bereik te hebben in het hele huis, introduceert Sonos de BOOST. De BOOST plaats je aan de router, net zoals dat het geval was met de BRIDGE.  Zo creëer je een netwerk waarin al je Sonos-speakers en -componenten onderling kunnen communiceren – met tot wel vijftig procent meer draadloos bereik.
boostHet blijft niet alleen bij vergroting van het bereik van je systeem. De drie interne antennes van de BOOST helpen ook ruis van andere consumentelektronica onderdrukken, die normaal gesproken voor storingen kunnen zorgen.

Luister je in meerdere kamers naar muziek, dan is een draadloze verbinding een goede optie. Maar wie zijn speakers onderdeel wil maken van zijn thuisbioscoop, heeft een BOOST of BRIDGE nodig (of een andere component die is aangesloten op de router). Zo zijn het beeld en geluid van je tv altijd perfect in balans.

Het Sonos netwerk is een ‘mesh netwerk’ waarbij elk component het netwerk weer versterkt naar het volgende. In situaties waar de Sonos componenten niet al te ver van elkaar staan is zelfs voor grote afstanden tot de BRIDGE geen versterking nodig. Wanneer er echter echt grote afstanden overbrugt moeten worden is de BOOST een optie.Overigens meldt het persbericht nergens wat het effect is van de BOOST op je andere wifi verbindingen. Dat willen we zeker eens in de praktijk gaan testen. Het product is weer kek vormgegeven.

ALL_BOOST_back

BOOST is vanaf nu verkrijgbaar voor 99 euro op www.sonos.com en via geselecteerde retailers.

3 reacties

  1. Ik heb de bridge vervangen door een BOOST omdat ik last had van onderbrekingen in de weergave. De afstanden in huis zijn boven gemiddeld en alle muren en vloeren zijn van gewapend beton wat slecht is voor het bereik. Uiteindelijk blijkt het met de BOOST wel storingsvrij te werken en heb ik geen probleem ondervonden met het Wi-Fi netwerk wat ik voor de computers gebruik. Voor mij is het een goede oplossing van het vebindings probleem.

    1. Hallo Jan,

      Moet je, na het vervangen van de bridge voor de boost, het systeem weer opnieuw koppelen? Momenteel heb ik drie keer een bridge in mijn configuratie om overal signaal te hebben en nog heb ik last van onderbrekingen.

      1. Je moet het hele systeem weer opnieuw installeren. Heb vanmiddag de Boost geïnstalleerd en het hele nieuwe installatieproces doorlopen. Alles werkt tot nu toe ok, en ben benieuwd maar Sonos kennende verwacht ik geen issues

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.