Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutanten Manie seizoen 2

Ze zijn weer hot onder de jeugd; de Teenage Mutant Ninja Turtles. Na 1987 en 2003 is dit alweer de tweede reboot van de animatieserie die inmiddels in haar tweede seizoen is beland. Het eerste deel van dit tweede seizoen ligt sinds afgelopen woensdag in de winkel.

In het tweede seizoen gaat het om de Mutantenmanie of het Mutagen (als je hem net als mij liever in het Engels kijkt). 63 flessen van dit mutagen zijn in de stad New York verspreid geraakt en gaan lekken. Het gevolg hiervan is dat het stikt van de mutanten die door de Turtles uit de weg geruimd moeten worden.

De Teenage Mutant Ninja Turtles zijn in 3D geanimeerd, maar hebben echt een heel eigen tekenstijl gekregen. De afleveringen lopen qua verhaallijn netjes in elkaar over, maar zijn ook prima afzonderlijk te bekijken.

Deze eerste DVD van het tweede seizoen bevat de afleveringen Het regent Mutagen, Volg de Leider, Invasie van de Eekhoornaliens, Mutagen-Man gaat tekeer en Mikey krijgt Schildacne. Dit zijn de eerste vijf afleveringen van een seizoen dat in totaal uit 26 afleveringen bestaat. De totale speeltijd van deze eerste DVD bedraagt 109 minuten.

Extra’s

Op de DVD vinden we nog twee extra’s. Het gaat om Ninja’s in New York en De Nachtwezens. Met name die tweede is erg leuk voor de fans.

Conclusie

In Amerika is Teenage Mutant Ninja Turtles alweer in het derde seizoen belandt en aan de hoeveelheid merchandising te zien gaat het nog wel een tijdje door. Ben je, net als ik, met de originele serie opgegroeid, dan is Teenage Mutant Ninja Turtles even wennen. Toch is de serie erg leuk om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.