GadgetGear.nl

Review: Team Hot Wheels: Het Begin van een Legende (DVD)

Team Hot Wheels: Het Begin van een Legende of Team Hot Wheels: The Origin of Awesome! zoals deze tekenfilm in het Engels heet, ligt vanaf komende woensdag in de winkel en wij mochten de film alvast checken.

In Team Hot Wheels gaat het natuurlijk om de nieuwe auto’s van Mattel en dat druipt er in de film echt helemaal vanaf. Sterker nog, de eerste 15.000 DVD’s zitten in een verpakking met een nieuwe Hot Wheels bolide erop geplakt. Dit maakt de film voor kleine fans natuurlijk onweerstaanbaar.

In de film zelf maken we kennis met Gage, Wyatt, Brandon en Rhett, allemaal echte coureurs. Hoewel ze prima presteren wanneer ze zelfstandig rijden blijkt de echte kracht in teamwerk te zitten en daar komt natuurlijk de naam Team Hot Wheels vandaan. Dat samenwerken belangrijk is in deze film merken we wanneer er iets bijzonders gebeurd.

Op een dat komt namelijk een zwarte auto de stad Hilly Woodlands binnenrijden. Overal waar deze auto rijdt, laat het een oranje racebaan achter en zorgt het dat machines transformeren in monsters die het anders zo rustige stadje op stelten zetten.

Team Hot Wheels is een computeranimatie, maar heeft een duidelijke eigen stijl gekregen. Het zit een beetje tegen de animatiestijl van de videoclips van de Gorrilaz aan. Hoe dan ook, de kinderen hier vinden de film erg leuk.

Extra’s

Naast de Hot Wheel die op de verpakking van de DVD zit, bevat de DVD ook nog een making of waarin kinderen kunnen zien hoe de tekenfilmserie tot stand is gekomen en de bijbehorende videoclip. In totaal bevat de DVD 70 minuten aan beeldmateriaal.

Conclusie

Voor fans van Hot Wheels zal Team Hot Wheels: Het Begin van een Legende een must-have worden, maar ook voor niet fans zit de animatiefilm nog best aardig in elkaar. Echt lang is de film niet, maar dat past prima binnen de aandachtsspanne van met name jonge kijkers. Een leuk tussendoortje dus.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.