Sinds woensdag ligt eindelijk deel twee van The Following in de winkel. The Following wist afgelopen jaar al indruk te wekken op onze redactie. Dit vooral door het unieke idee achter de serie. In de VS zijn naar schatting 300 seriemoordenaars en bij The Following blijken die allemaal samen te werken.

In het eerste seizoen van The Following zagen we hoe Joe Carroll (James Purefoy) het genootschap van seriemoordenaars wist te vormen terwijl hij zelf tussen vier muren zat. Volgers die bereid zijn om zijn levenswerk af te maken en daarvoor aan het moorden slaan.

Vanwege het unieke karakter van de moorden haalde de FBI Ryan Hardy (Kevin Bacon) terug. Deze voormalig agent had zeer veel ervaring met de moordzaken. In het slotstuk van het eerste seizoen wisten de twee elkaar te vinden, maar is Joe toch uit handen van Ryan gebleven.

In dit tweede seizoen gaan we dus vooral verder met het oplossen van moorden terwijl we in de 15 afleveringen zien hoe Ryan steeds weer een stap dichter bij Joe komt.

Opnieuw weet de cast van The Following 15 ijzersterke afleveringen in elkaar te zetten en dat is in de VS al beloond. Het derde seizoen zit er namelijk aan te komen en met de kwaliteit van de zaken in deze 15 afleveringen in het achterhoofd heb ik er het volste vertrouwen in dat ook het derde seizoen weer een knaller gaat worden.

Conclusie

The Following zette een bijzonder sterk eerste seizoen neer en blijkt ook in het tweede seizoen de spanning goed vast te houden en het verlangen naar het derde seizoen alweer aan te wakkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.