Logo GadgetGear.nl
Picture of Kevin Krechting
Kevin Krechting

Review: Attitude One, Vintorez muis, een badass looking gamemuis

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Prijs-kwaliteitsverhouding
  • Design
  • Software,
  • verlichting

THE BAD

  • comfort

De derde in de reeks reviews van Attitude One. Deze keer de stijlvolle gamemuis Vintorez voor de budgetgamer.Een stijlvolle muis die zeer geschikt is voor de budgetgamer. Deze muis kost nog geen €30,-. En dan heb je een muis die duurder lijkt met mooie ledverlichting die ook nog van kleur kan veranderen.

Unboxing

De Vintorez zit in een oranje doos die je openklapt. Je ziet weer het mooie witte logo van Attitude One aan de binnenkant verschijnen. Aan de zijkanten van de doos prijkt de naam Vintorez en zijn kwaliteiten.  Al met al een leuke stijlvolle verpakking. Pak je de muis uit dan krijg je een kleine CD, weer een mooi kleurenboekje die je dit maal uitleg geeft over de meegeleverde software en natuurlijk de muis zelf.

Design

Wat meteen opvalt is het strakke design. Het is geen bolle muis met gladde rondingen. Integendeel zelfs, de Vintorez geeft scherpe hoeken met mooie verlichting. De muis heeft zelfs in het snoer een mooi design verwerkt. Check de foto’s maar. De usb-aansluiting heeft geen normaal ontwerp maar is mooi breed met het A1 logo. De achterkant van de muis begint mooi in het midden en gaat vanuit daar steeds breder. Toch loopt de lijn in het midden mooi door naar de voorkant van de muis tot het scroll wiel. De muis heeft aan beide kanten een identieke ondersteuning voor de vingers,niet geheel handig maar daar komen we zo op. Vanuit boven gezien loopt de muis van achter naar binnen toe en wijdt dan weer uit. Mooi slanke vormen dus.

De verlichting dan maar. Het A1 logo, de leds aan de beide zijkanten, leds aan de achter onderkant,en het scroll wiel geven allemaal licht. Wat ik redelijk uniek vind is de verlichting aan de onderkant, dit weerkaatst mooi op je muismat, het geeft best wel een cool effect.. Je kunt in de software aangeven of je de verlichting “breathing” wilt hebben of continu moet schijnen. Het breathing effect is best mooi gedaan. De muis lijkt inderdaad adem te halen in diverse kleuren. Blauw,lichtblauw, paars,geel, rood, groen, het zit er allemaal in, alleen het scroll wiel blijft blauw branden.

Comfort

Terugkomend op het mooie scherpe design, dat gaat wel een beetje ten koste van het comfort. De scherpe hoek linksonder voel je wel en het feit dat de ondersteuning voor je vingers aan beide zijden gelijk zijn is ook niet super handig (of je moet linkshandig zijn, dan is de muis weer prettig dat beide kanten hetzelfde zijn). Je duim ligt prima, dat is echt goed gedaan maar de andere kant schuur ik wel met mijn pink over de muismat heen. Je kunt je ringvinger en pink wat hoger op de muis leggen maar dan liggen ze redelijk dicht op elkaar. Of je moet gewoon niet zulke grote handen hebben zoals ik heb helaas. De vingers op  de linker- en rechtermuisknop liggen wel erg lekker. De beide knoppen zijn goed voorgevormd en het klikken gaat daardoor lekker soepel en natuurlijk. Overall gezien ligt de muis redelijk in de hand op de twee puntjes na de niet super storen maar er wel zijn. Maar goed, het is vaker een keus tussen design en comfort!

Gebruikersgemak

Over comfort hebben we het inmiddels gehad, nu op naar de prestaties en mogelijkheden van deze muis. Voor nog geen €30,- euro krijg je er een redelijk uitgebreide software bij. Je kunt, zoals je hieronder ziet, de knoppen zelf macros geven en nog een heleboel meer. Je kunt je kliksnelheid regelen, je scrollsnelheid regelen, de X en de Y as onafhankelijk van elkaar regelen en ga zo maar door. Wat ik erg netjes vind van de software van de Vintorez is het feit dat je wel liefst 5 profielen kunt maken. Wat vast staat zijn de verschillende DPI snelheden en je kunt niet de kleuren bepalen, de enige keuze is breathing of niet,maar ja wat verwacht je, qua mogelijkheden van deze muis schat ik de waarde van de Vintorez al snel rond de €70 euro. En hij kost nog niet eens de helft!

 

kjjk Qua gebruik is er ook weinig op aan te merken, je merkt wel dat het niet zo  soepel gaat als  bij een veel duurdere muis. Maar goed, dat is een oneerlijke vergelijking. Dat is eenFerrari vergelijken met een Vw Golf GTI, een leuke sportieve auto, maar geen Ferrari. De muis doe prima zijn werk en er is snel van DPI snelheid te switchen om optimaal te kunnen gamen. Zijn macromogelijkheden maken het ook simpel om de muis per game snel aan te passen met z’n vijf profielen.

Conclusie

In zijn geheel genomen is deze muis uitermate geschikt voor de gamer die met een stoere stijlvolle muis voor de dag wilt komen zonder een godsvermogen uit te geven.

Het design bijt enigszins in het comfort van de muis maar niet veel. De echte kracht van de muis ligt in zijn prijs-kwaliteitsverhouding die echt een dikke tien verdient. Welke muis van €30,- ziet er zo uit en kun je zo customizen? Niet veel muizen en daar is de Vintorez er zeker één van. Een dikverdiende 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.