Logo GadgetGear.nl
Picture of Kevin Krechting
Kevin Krechting

Review: Attitude One, de Tunguska 2.0 headset. De grote en comfortabele reus

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • goed allround geluid
  • flink wat volume zonder vervorming
  • draagcomfort

THE BAD

  • regelunit onhandige plek

De tweede headset  van Attitude One,  dit maal een echte gamingheadset. Groot, kleurrijk en zeer comfortabel.

Dit is de Tunguska, genoemd naar een raar verschijnsel  die niet verklaard kan worden. Sommige zeggen dat het een fabel is,  sommige niet. Google het maar! Maar goed, dit is de gamingheadset van A1 en in vergelijking met zijn naamgenoot is deze wel goed te definiëren. De adviesprijs van de Tunguska is €59,99. Deze headset heeft ook nog een grotere broer, voor €69,99 ben je de eigenaar van de Tunguska 7.1.

Unboxing.

Zo kleurrijk als de headset is, zo kleurrijk is de verpakking ook, net zoals de andere verpakking van Attutude One. De doos ziet er strak uit, op de voorkant een afbeelding van de Tunguska met meteen de kenmerken van de headset. Aan de zijkanten de naam nog eens en aan de andere kant de geluidsspecificaties. Wanneer je de voorkant openklapt dan zie je de headset netjes achter folie zitten. Op de volgende foto zie je de Tunguska uitgepakt. Wat dan wel opvalt is dat er geen enkel boekje bijzit. Is dit nodig? Niet echt. Alles spreekt wel voor zich en op de site is genoeg informatie te vinden over de Tunguska.

Design

De Tunguska is te verkrijgen in diverse kleuren, groen, oranje en wit. Voor de gamers die lekker felle headsets willen zijn er de oranje en de groene versie, voor de gamers die net wat minder op willen vallen gewoon wit. Dit design is een kwestie van smaak. Of de verpakking dan ook een andere kleur hebben weet ik niet, maar ik denk het niet. Oranje verpakkingen zijn veelvoorkomend binnen de Attitude One productlijn. De headset die ik heb is dus oranje mocht je dat nog niet opgevallen  zijn ;). De hoofdband is zwart plastic met 4 lederen hoofdkussentjes. In de hoofdband zit een lijn oranje. De oorkussens zijn ook van zwart leerachtig materiaal, zogeheten PU leer. Binnenin de oorschelpen is het oranje met een zwarte netachtige structuur. Aan de buitenkant van de oorschelpen is het ook allemaal oranje met zwarte strepen binnenin met in het midden in het zwart de initialen A1. Dit had van mij wat meer op mogen vallen.  De intialen vallen in beetje weg in het opvallende design.De microfoon is aan de buitenkant ook oranje en aan de binnenkant zwart.

Het groter en kleiner maken van de headset kan in 9 standen, er staan alleen geen maten bij en het plastic raakt wel beschadigd van  het bewegen, dat is wel een beetje jammer. Het koord is van  gebonden textiel. Na 65 cm kom je een klein regelunit tegen die het volume aan kan passen en een schakelaar die je microfoon snel  kan muten. Deze regelunit is zwart met de muteknop in het oranje. Heel sierlijk zie je aan beide zijden een oranje streep die de langwerpige regelunit zijn slanke vormen geven. Aan het einde van de headset vinden we wederom twee jacks, één voor geluid en één voor de microfoon. Wederom is hier de keuze gevallen op de jack in plaats van usb.

Comfort en gebruikersgemak

Waar  de Almaz enkele steken liet vallen qua comfort doet de Tunguska dat zeker niet. De headset is groot genoeg om over je oren te passen en de oorkussens zijn zacht genoeg om totaal geen druk op je hoofd te zetten. Ook de hoofdband met zijn kussens zit gewoon erg prettig. In feite heb je totaal geen ongemak van de Tunguska en zit zelfs beter, dan mijn Plantronics R.I.G,  mijn headset die ik het liefste gebruik. Ik zeg Attitude One, prima gedaan!   Ik heb hele avonden zitten gamen en een film gekeken en geen enkel probleem.

Wat ik wel een beetje onhandig vind is de regelunit. Deze zit op 65 cm van de headset af, deze hangt bij mij op mijn stoel/broek, en ik ben geen klein persoon met 1,89. Ik vind deze afstand net te dichtbij om hem op je bureau te leggen/zetten en net te ver om er snel bij te kunnen. Je moet te ver naar onderen grijpen. Zou de unit rond je borst hangen dan kun je er sneller bij,  ik althans. Het zit dus tussen twee goede afstanden is voor mijn gevoel. En qua grootte kan die van mij ook wel kleiner, hij heeft maar twee functies dus ik neem aan dat zo’n formaat niet nodig is, dat trekt alleen maar aan de headset aan één kant wat je wel voelt.

Dus maak hem, of kleiner en dichterbij de headset of maak hem langer en voorzie hem van rubberen voetjes zodat hij op je bureau kan staan.

Geluidskwaliteit

De Tunguska heeft 40 mm drivers. Standaard maar toch zit er wel verschil  in de kwaliteit van die drivers. Allereerst heb ik getest of de info op de doos wel klopt. Middels de site audiocheck.net heb ik de headset aan diverse tests onderworpen zoals zijn gevoeligheid in dB, zijn frequentie response en de rest van de testen. En ik kan je vertellen dat alles op de doos klopt. De headset voldoet aan de eisen die gesteld worden aan goede headsets. Ok leuk, al die testen maar hoe klinkt het!?

Meer dan prima, het klinkt helder, kan erg hard zonder dat de kwaliteit van het geluid achteruit gaat. Qua bass is hij er van nature niet op gefocussed, ga je een beetje spelen met de equalizer dan hoor je dat ook die lekker aanwezig is. De headset is helder, kan  de lage en hoge tonen goed uit elkaar houden en zal voor heel veel gamers erg goed bevallen.

Bij films doet de headset het ook prima, de stemmen klinken helder en ook onder luide omstandigheden zoals dit nogal wel een het geval is bij de Expendables  kun je nog steeds horen wat ze zeggen.  Ik kan de headset niet echt betrappen op een fout gezien  zijn  prijs. Zeer degelijk en allround.

Conclusie

Al met al een headset met goede kwaliteit om de meeste gamers het zeker naar hun zin te maken. Het design is een kwestie van  smaak, en je weet wat ze zeggen over smaak. Over smaak valt niet te twisten.

Qua draagcomfort een dikke pluim,alleen jammer dat de regelunit het algehele comfort weer naar beneden  haalt met zijn ongemakkelijk afstand.

Qua prijs-kwaliteit is deze headset zeker competitief ingesteld. Voor je geld krijg je namelijk zeker wat je zoekt in een headset! Een hele dikverdiende 8.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.