Nefit introduceert eService, gaat Android Wear ondersteunen

In 2013 kwam Nefit met haar in Nederland ontwikkelde, slimme thermostaat; de Nefit Easy. Nu gaat de thermostaat ook eindelijk online en wel met de eService die, deels preventief, onderhoud aan de CV ketel mogelijk maakt. Zelfs op afstand.

In 2013 was de Nefit Easy vroeg en hoewel de thermostaat vanaf het begin al gebruik maakt van een WiFi verbinding, gaat het apparaat nu pas echt het internet op. De Nefit Easy kon de gebruiker namelijk op de smartphone foutcodes doorgeven, maar nu kan de gebruiker deze ook doorzetten naar een storingsmonteur. Is het probleem op afstand op te lossen, kan de monteur dit doen via zijn of haar versie van de app. In het andere geval komt de monteur natuurlijk toch gewoon op bezoek, maar is de kans groot dat de monteur al precies weet wat hij moet doen.

Nefit werkt hard aan de Nefit Easy. Zo introduceerde het afgelopen jaar al een aanwezigheidsfunctie op basis van Geofencing. Is jouw smartphone buiten een bepaald bereik, dan gaat de temperatuur in huis vast omlaag. Ook werd de buitensensor overbodig door gebruik te maken van online diensten om zo het stookgedrag aan te passen op de weersverwachting en het actuele weer op het adres.

Een andere leuke feature van de Nefit Easy is de mogelijkheid om de warmwatervoorziening voor de douche in te stellen. Zo kun je maximaliseren hoelang de douche warmwater krijgt per douchebeurt. Drie minuten door einde van de tijd zal de ketel dan even kort koud water door de leiding sturen.

We hebben Nefit gevraagd hoe de Nefit Easy zich verhoudt tot de thermostaten van Netatmo, Toon, Anna en natuurlijk de Nest. Het is duidelijk dat Nefit goed ‘kijkt’ naar de concurrenten, maar erg ambitieus lijkt men bij Nefit nog niet.

Nefit werkt met een eigen ontwikkelteam, net als de andere slimme thermostaatbouwers, maar heeft geen interesse om een open API aan te bieden. Het koppelen van lichtsystemen als de Philips Hue en de LifX hoeven we nog niet te verwachten, zolang dit niet op de interne agenda van Nefit staat.

Hiermee wordt het de vraag of Nefit met de Nefit Easy de strijd met de andere slimme thermostaten zal winnen. Nefit heeft al wel prijsgegeven dat de Nefit Easy eind dit jaar met Android Wear werables moet werken. Voor nu is het grote voordeel vooral de eService die vandaag is gelanceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events