Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Huawei start de verkoopt van de Ascend Mate7

Tijdens de IFA kondigde Huawei de Ascend Mate7 aan. Hun nieuwste smartphone/phablet met een beelddiagonaal van 6 inch en ondersteuning van vingerafdrukherkenning. Inderdaad, Huawei gaat achter de Galaxy Note en iPhone 6+ aan.

Net als Apple, kiest Huawei voor een aluminium behuizing die het toestel een high-end look & feel moet geven. Het 6 inch display bedekt 83% van de voorkant en heeft een Full HD (1080×1920) resolutie. De randen rond het display meten slechts 2,9mm en het toestel is slechts 7,9mm dik. Het geheel weegt 185 gram.

De Ascend Mate7 is een echt werkpaard geworden en is dan ook uitgerust met een 4.100mAh accu. Door ondersteuning van LTE Cat6 maak je gebruik van snel mobiel internet op 4G+. In het toestel ligt een door Huawei zelf ontwikkelde Kirin 925 octacore processor met 4 A15 1.8GHz cores en 4 A7 1,3GHz cores. Die 1,3GHz cores zijn er voor het standaard werk om een zo lang mogelijke accuduur op te leveren. De snellere processorcores gaan aan het werk wanneer je bijvoorbeeld zware games gaat spelen of video’s gaat monteren (BIG.little concept). Het geheel krijgt 2GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte.

Aan de achterkant zit een 13 megapixel camera en aan de voorkant krijg je nog eens 5 megapixel voor selfies.

Beschikbaarheid

Ondanks de specs, gaat de Ascend Mate7 €499 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.