Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Fitbit introduceert de Fitbit Charge, Fitbit Charge HR en Fitbit Surge

Het is even stil geweest rond Fitbit. Zeker na de release van de Fitbit Force die al snel uit de schappen werd getrokken doordat dit bandje voor uitslag zorgde. Met de lancering van drie nieuwe sportbandjes laat Fitbit zien dat het bedrijf gewoon doorzet met het produceren van innovatieve sportbandjes. Daarnaast komt Fitbit ook met ondersteuning voor Apple’s HealthKit.

Fitbit Charge

De Fitbit Charge is een stappenteller die ook bijhoudt hoeveel calorieën je verbrandt. Via het OLED display krijg je real-time feedback zonder dat je de app hoeft te openen. Ook als iemand je belt, zal het display de naam weergeven en trillen om te voorkomen dat je niet door hebt dat iemand belt. Deze wearable is bovendien ook in staat om slaappatronen te registreren. Op een enkele lading gaat de accu 7 dagen mee.

Fitbit-Charge

Fitbit Charge HR

De Fitbit Charge HR is een stap omhoog en bevat naast de basisfuncties van de Fitbit Charge ook een PurePulse hartslagmeter om zo nog nauwkeuriger te meten hoe zwaar sportinspanningen voor jouw lichaam zijn. Door sporten af te stemmen op hartslagzones is het rendement van jouw inspanning hoger zonder dat je jezelf overbelast. Het meten van de hartslag gaar de hele dag door waardoor je een goed totaalbeeld krijgt van jouw gezondheid. Deze technologie heeft wel impact op de accuduur. Die is bij deze HR variant 5 dagen.

Fitbit-Charge-HR

Fitbit Surge

De Fitbit Surge is het nieuwe high-end model. Deze bevat alle functies van de Fitbit Charge en Fitbit Charge HR, met daarnaast ingebouwde GPS, de mogelijkheid om meerdere vormen van sport te registreren, acht sensoren die nauwkeuriger jouw bewegingen meten en een LCD touchscreen.

Fitbit-Surge

Bovendien kan de Fitbit Surge gebruikt worden als volwaardige smartwatch met als uitzondering dat deze 7 dagen mee moet gaan op een enkele acculading. Daarmee zou het gebruikscomfort vergelijkbaar moeten zijn met de Pebble en de Sony Smartwatch 2, al is nog weinig bekend over eventuele apps.

Beschikbaarheid

De Fitbit Charge gaat €129,99 kosten. De Fitbit Charge HR €149,99 en de Surge €249,99.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.