The Wall Street Journal heeft opgepikt dat Hiroshi Lockheimer, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Android besturingssysteem, ook de verantwoordelijkheid heeft gekregen over de ontwikkeling van Chrome OS, het besturingssysteem dat Google voor computers heeft gebouwd.

Het voordeel van ChromeOS is dat het enorm laagdrempelig is. Ontwikkelaars ontwikkelen webapps die vervolgens binnen het OS gebruikt kunnen worden. De computers met ChromeOS zijn dan ook relatief afhankelijk van een internetverbinding.

Hoewel ChromeOS het goed doet in de markt voor de extreem goedkope laptops, weet het op de totale PC markt nog geen indruk te wekken. Het systeem is niet zo volwassen en krachtig als Windows en Mac OS X.

Dat Hiroshi Lockheimer nu de leiding over beide systemen heeft zou een sterk signaal kunnen zijn dat Google de twee systemen zal samenvoegen. Nu is het al zo dat steeds meer mensen een toetsenbord bij hun Android laptop gebruiken en er zijn bedrijven als Lenovo, HP, Philips en OAC die all-in-one monitoren uitbrengen die netjes op Android draaien. Hierdoor krijgt Android al versneld een plek op het bureau en daarmee versterkt de vraag wat ChromeOS nog kan toevoegen aan de beleving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.