GadgetGear.nl

Chrome OS en Android zullen mogelijk versmelten

The Wall Street Journal heeft opgepikt dat Hiroshi Lockheimer, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Android besturingssysteem, ook de verantwoordelijkheid heeft gekregen over de ontwikkeling van Chrome OS, het besturingssysteem dat Google voor computers heeft gebouwd.

Het voordeel van ChromeOS is dat het enorm laagdrempelig is. Ontwikkelaars ontwikkelen webapps die vervolgens binnen het OS gebruikt kunnen worden. De computers met ChromeOS zijn dan ook relatief afhankelijk van een internetverbinding.

Hoewel ChromeOS het goed doet in de markt voor de extreem goedkope laptops, weet het op de totale PC markt nog geen indruk te wekken. Het systeem is niet zo volwassen en krachtig als Windows en Mac OS X.

Dat Hiroshi Lockheimer nu de leiding over beide systemen heeft zou een sterk signaal kunnen zijn dat Google de twee systemen zal samenvoegen. Nu is het al zo dat steeds meer mensen een toetsenbord bij hun Android laptop gebruiken en er zijn bedrijven als Lenovo, HP, Philips en OAC die all-in-one monitoren uitbrengen die netjes op Android draaien. Hierdoor krijgt Android al versneld een plek op het bureau en daarmee versterkt de vraag wat ChromeOS nog kan toevoegen aan de beleving.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten