Chrome OS en Android zullen mogelijk versmelten

The Wall Street Journal heeft opgepikt dat Hiroshi Lockheimer, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Android besturingssysteem, ook de verantwoordelijkheid heeft gekregen over de ontwikkeling van Chrome OS, het besturingssysteem dat Google voor computers heeft gebouwd.

Het voordeel van ChromeOS is dat het enorm laagdrempelig is. Ontwikkelaars ontwikkelen webapps die vervolgens binnen het OS gebruikt kunnen worden. De computers met ChromeOS zijn dan ook relatief afhankelijk van een internetverbinding.

Hoewel ChromeOS het goed doet in de markt voor de extreem goedkope laptops, weet het op de totale PC markt nog geen indruk te wekken. Het systeem is niet zo volwassen en krachtig als Windows en Mac OS X.

Dat Hiroshi Lockheimer nu de leiding over beide systemen heeft zou een sterk signaal kunnen zijn dat Google de twee systemen zal samenvoegen. Nu is het al zo dat steeds meer mensen een toetsenbord bij hun Android laptop gebruiken en er zijn bedrijven als Lenovo, HP, Philips en OAC die all-in-one monitoren uitbrengen die netjes op Android draaien. Hierdoor krijgt Android al versneld een plek op het bureau en daarmee versterkt de vraag wat ChromeOS nog kan toevoegen aan de beleving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram