Teufel lanceert Cinebase met 3D geluidservaring

Het Duitse audio merk Teufel wil van televisie kijken een compleet nieuwe ervaring maken met de Cinebase. Dit is een all-in-one surround systeem voor onder de TV. Dankzij de SonicEmotion 3D technologie moet het geluid overal in de kamer fantastisch zijn. Eerder testen wij het Quantis LSW1 systeem met dezelfde overtuigende 3D technologie. De teufel Cinebase heeft veel aansluitmogelijkheden en claimt geen subwoofer nodig te hebben voor indrukwekkend Hollywood geluid.

cinebase-flatscreen-lion-on-whiteHet all-in-one systeem past onder elke tv en dient als geluidsfundament voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudig te plaatsen luidsprekersysteem. Teufel claim met de nieuwste Sonic Emotion™ Absolute 3D-technologie en de 2 jet-engine-subwoofers, vette bassen en een indrukwekkende surround weergave bij elke flatscreen.

‘De Cinebase maakt van film en televisie kijken eindelijk een nieuwe ervaring’, vertelt product manager Alexander Paul. ‘Platte televisies kunnen immers niet veel meer dan een plat geluid produceren. De Cinebase is het perfecte systeem voor iedereen die het tv-geluid wil upgraden, maar daarbij geen subwoofer, AV-receiver en vijf surround speakers wil plaatsen.’

cinebase-main-on-white-standby

Ongekend realistische geluidsweergave
De 70 cm brede en 41 cm diepe Cinebase past op elk sideboard. TV’s met een gewicht van 60 kilo kunnen zonder problemen bovenop de Cinebase worden geplaatst. De behuizing van slechts 11 cm hoog, heeft een versterker met een totaalvermogen van 200 Watt RMS en acht drivers: zes breedband drivers en twee woofers. Het resultaat is een ongekend realistische geluidsweergave; dialogen worden perfect weergegeven en de lage bassen, zoals je die bijv. bij explosies hoort, hoor je niet alleen, maar voel je ook! De bas-performance moet met een grensfrequentie tot 42 Hz indrukwekkend zijn.

cinebase-detail-hdmiSonic Emotion™ Absolute 3D-technologie
Sonic Emotion™ Absolute 3D is een technologie, die oorspronkelijk is ontwikkeld voor professionele audio en gebruikmaakt van gepatenteerde software en een digitale signaalprocessor (DSP-unit). Deze technologie garandeert een sensationele surround weergave met superieure, ruimtelijke diepte. Door het gebruik van deze technologie in de Cinebase, klinkt uit slechts één luidsprekersysteem niet alleen in het midden een realistische surround weergave, maar is de gehele woonkamer een sweetspot.

De installatie en het gebruik van de Cinebase belooft intuïtief te zijn: met HDMI-CEC kan het volume met de afstandsbediening van de tv worden bediend en dankzij HDMI-ARC is slechts één HDMI-kabel nodig voor audio-overdracht in beide richtingen. Daarbij biedt de Cinebase tal van digitale en analoge aansluitingen waarop een Blu-ray-speler, gameconsole en andere bronnen kunnen worden aangesloten. Met behulp van Bluetooth 4.0 met NFC en aptX is de Cinebase ook in staat om muziek vanaf een mobiele telefoon of tablet draadloos en zonder kwaliteitsverlies weer te geven.

Het persbericht en de eerdere ervaringen met de 3D geluid maken ons erg nieuwsgierig. Het test product is onderweg. Wij hopen spoedig onze ervaringen hier te delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.