Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: General Mobile Discovery 1 (Smartphone)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Goed display voor deze prijsklasse
  • Goede camera voor deze prijsklasse

THE BAD

  • Gamers zullen hier niet veel aan hebben

De Dividino Group kondigde twee maanden geleden aan dat ze het merk General Mobile naar Nederland zouden halen. De afgelopen twee weken heb ik dan ook met de Discovery 1 mogen spelen. De Discovery 1 is het basismodel waarmee het merk in Nederland start.

Unboxing

Voor dit soort Chinese toestellen is het lastig om accessoires te vinden, dus regelt General Mobile de basics bij de unboxing. Naast de gebruikelijke accessoires heeft General Mobile alvast een screenprotector voor je aangebracht. Overigens trok ik deze er meteen weer af omdat er wat vuil onder zat en dat is natuurlijk geen gezicht. Gelukkig vond ik ook nog een nieuwe in de verpakking. Je hoeft dus niet zelf op zoek naar een passende screenprotector.

Design

Qua design is de General Mobile Discovery 1 alles behalve opvallend. Hoewel Google al jaren vraagt om geen fysieke navigatieknoppen meer onder her display aan te brengen, heeft de General Mobile Discovery 1 dit wel en dat is fijn. Zo kosten de knoppen je geen pixels op het display. Verder is het toestel qua uiterlijk alles behalve spannend. Je zou zelfs kunnen stellen dat het een typische Chinees is. Is dat erg? Nee… Het toestel ligt lekker in de hand en dat is op dit prijsniveau veel belangrijker.

Display

Het display van de General Mobile Discovery 1 meet 4,7 inch en heeft een 720×1280 HD resolutie. Kwalitatief heeft de display een wat beperkte kijkhoek, maar het is niet iets waar ik me aan kan storen. Het is beter dan andere budget smartphones die ik recentelijk heb gezien.

Chipset

De General Mobile Discovery 1 draait op een 1.2GHz quad-core MT6589 chipset van MediaTek en heeft een PowerVR SGX 544MP GPU voor games meegekregen. Het is vooral de GPU waar de General Mobile Discovery 1 dan ook teleur zal stellen. Gamen in 3D is slechts beperkt mogelijk. Verder komt de chipset bij het dagelijks gebruik prima mee. Verder is het een duo-SIM toestel. Je krijgt standaard 4GB aan opslagruimte op het toestel en dat kun je met een MicroSD kaartje aanvullen.

Screenshot_2014-09-16-17-57-13

Camera

Met 8 megapixels aan de achterkant krijg je op papier een echte camera uit de middenklasse. Toch zijn de foto’s die ik ermee heb geschoten alles behalve teleurstellend. Veel camera’s in deze prijscategorie hebben moeite met donkere en groene partijen. De plaatjes van de Discovery 1 zien er wat mij betreft prima uit.

Geluid

Het headsetje dat je bij de Discovery 1 geleverd krijgt, ziet er best indrukwekkend uit in vergelijking tot de goedkope headsets bij de grote merken. Het geluid is ook verrassend. Niet top, maar zeker niet van de wegwerpkwaliteit die ik gewend ben.

Net als Acer, heeft de Discovery 1 een DTS certificaat weten te krijgen. Met andere woorden, het geluid is gemaakt voor de liefhebbers van films en series. Het gaat hierbij vooral om het geluid uit de speakers. Hoewel het volume van de Discovery 1 niet enorm hoog ligt, heb ik geen klachten over de geluidskwaliteit. Dat zit wel goed.

Conclusie

General Mobile presenteert haar Discovery 1 met hetzelfde prijskaartje als de Xperia E3 van Sony. Dat toestel beschikt over een Snapdragon 400 chipset op dezelfde kloksnelheid, maar met een Adreno 305 GPU wat gamers meer zal aanspreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.