Sonos maakt haar bridge grotendeels overbodig

Sonos, de pionier op het gebied van multi-room audio, heeft vandaag een belangrijke stap in haar ontwikkeling gezet. De Sonos Bridge, die je altijd nodig had om je netwerk te starten, komt te vervallen. Nouja, in een groot deel van de situaties.

Als je net met Sonos start, is het aankopen van een Bridge niet meer van belang. Je sleept je nieuwe speaker mee naar huis, opent de Sonos app en binnen no-time zit de nieuwe speaker op jouw eigen WiFi netwerk. Op dezelfde manier voeg je natuurlijk nog meer speakers toe.

Alleen wanneer je een 3.1 of 5.1 homecinema opstelling hebt gemaakt met de Sonos Playbar, dan is de bridge nog wel nodig. Het WiFi Mesh netwerk van de bridge is namelijk enorm snel en dat is belangrijk om beeld en geluid synchroon te laten lopen.

Daarnaast blijft de bridge een stabiel 2.4GHz WiFi netwerk leveren. Verstoringen op jouw WiFi netwerk leveren namelijk ook verstoringen in de Sonos beleving op. Is de Sonos beleving niet optimaal, kan het dus nog steeds zijn dat Sonos een Bridge adviseert, maar de kans is groot dat je die voor een prikkie van Marktplaats trekt. Net als de gratis bridge actie eind 2013, verwachten we daar de komende dagen een enorme toename van het aantal Sonos bridges die het huis uit gaan.

Overigens komt Sonos ook met de Sonos Boost. Dit is een nieuwe variant op de Bridge die het WiFi signaal, nog steeds op 2,4GHz, moet verbeteren. Een WiFi repeater, maar dan beter. Hoe dat precies zit, verwachten we op de IFA te zien.

Heb je al een Sonos netwerk en wil je van de bridge af, update dan eerst jouw player software. Daarna ga je naar instellingen –> Bridge en volg je de stappen. Pas daarna kan de Bridge eruit.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.