IBC: SanDisk propt 512GB op een SD kaartje

SanDisk heeft een nieuw record gezet op het gebied van SD kaarten. Vandaag kondigde SanDisk een kaart aan met 512GB aan opslagruimte erop. In de tijd dat we massaal overgaan op het filmen in 4K, een zeer gewaardeerde stap.

De nieuwe 512GB kaart is een SanDisk Extreme kaart met een datasnelheid van 95MB per seconde. Onze collega’s van GoMemory.net testte eerder al een kaart uit die serie. Die wist toen niet verder te komen dan een schrijfsnelheid van 80,95 MB per seconde tegenover een leessnelheid van 89,92 MB per seconde. Langzamer dan de claim, maar nog steeds de op één na snelste die in het overzicht te vinden is.

Naast de 512GB variant, komt SanDisk natuurlijk ook met 128GB en 256GB kaarten uit deze serie. Hoewel de prijzen voor hier nog niet gecommuniceerd zijn, weten we al wel dat de 512GB kaart in Amerika $799 gaat kosten. Dat lijkt nu nog flink, maar met twee jaar zal de prijs een flink stuk omlaag gaan.

SanDisk kondigde vandaag ook nieuwe producten voor de professionals aan. Onder deze producten vinden we de SanDisk Extreme PRO CFast 2.0, de opvolger van de CFast. Deze kaart kan schrijven met een snelheid van 440 MB per seconde. De kaart is vooral bedoeld voor het opnemen van 4K beelden op bioscoopkwaliteit en verschijnt enkel in de 128GB variant.

Ook kondigde SanDisk de SanDisk Extreme PRO SSD aan. Deze nieuwe SSD moet leessnelheden van 550MB per seconde halen en daarmee dicht aan de 730 serie van Intel liggen. Ook hier weer vooral met het oog op de verwerking van 4K bestanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.