Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: A Single Shot (DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Sterke cast
  • Goed verhaal

THE BAD

  • Geen Hollywood knaller

Gebaseerd op een roman van Matthew F. Jones vertelt A Single Shot het verhaal van een jager die met één schot zijn leven verandert. Op het moment dat hij op een hert jaagt, raakt hij namelijk een jong meisje en vanaf dat moment gaat het helemaal mis.

De jager, John Moon (Sam Rockwell – Seven Psychopats, Cowboys & Aliens), is duidelijk een aan lager wal geraakte redneck in een klein Amerikaans dorpje. Hij ligt al een tijdje in scheiding en het lukt hem maar niet om een baantje vast te houden.

Wanneer hij het meisje heeft aangeschoten, ontdekt hij al snel waar ze vandaan komt. Een vrachtwagen verderop in het bos. Hij dumpt haar lichaam daar en doorzoekt haar spullen. Tijdens deze zoektocht komt hij een berg geld tegen en dat kan hij natuurlijk niet laten liggen.

Dit is ook het moment dat een kat en muis spel ontstaat tussen John Moon en crimineel Waylon (Jason Isaacs – Harry Potter, Cars 2) die hem op een haast psychopathische manier probeert duidelijk te maken dat hij op zoek is naar zijn geld en zijn meisje.

Hoewel A Single Shot geen bioscoopknaller is, heeft de film een sterke cast meegekregen. Daarnaast zijn er weinig films die echt vergelijkbaar zijn aan A Single Shot. Met name de slotscene laat zien dat ook een wat kleinere productie als deze toch echt wel een eigen verhaal kan hebben en op die manier impact kan maken op mij als kijker.

Extra’s

Qua extra’s valt er niet veel te beleven op deze DVD. Enkel wat audiocommentaar, maar dat is prima. Ik blijf niet met vragen achter wanneer de film voorbij is.

Conclusie

A Single Shot is geen klapper, maar gewoon een heel goede TV film die lekker wegkijkt. Het verhaal steekt goed in elkaar en is in een interessante setting geplaatst. Prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.