Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Nieuwe Toon wordt de basis van het smart home

Afgelopen week presenteerde Eneco haar nieuwe generatie Toon. Eneco introduceerde de Toon vlak na de Amerikaanse lancering van de Nest en laat zien dat het is blijven doorontwikkelen. Toon was de eerste slimme thermostaat in Nederland, maar krijgt nu veel concurrentie. Een goed moment om de nieuwe software van de Toon voor te stellen.

Eneco wist te vertellen dat het bedrijf aan het einde van 2014 verwacht 100.000 Toon’s te hebben verkocht. Een groot deel was gratis voor mensen die energie bij de Eneco afnamen. De grootste verandering is dat de Toon de basis van het smart home zou kunnen worden. Zo demonstreerde Eneco tijdens de presentatie dat de Toon naadloos samenwerkt met de Hue lampen van Philips.

Het stopt gelukkig niet bij de samenwerking met de Hue lampen. Eneco komt met een open API waardoor ontwikkelaars de Toon aan kunnen sturen. In hoeverre er een IFTTT kanaal komt, is nog onduidelijk, maar niet geheel onlogisch. Daarmee zou de Toon prima kunnen samenwerken met systemen als de Smappee en natuurlijk WeMo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.