Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

NFC in de iPhone 6, je hebt er voorlopig niets aan

Het leek eindelijk te gebeuren. Ook Apple gebruikers zouden het gemak van NFC gaan ervaren. NFC, wat al jaren terug te vinden is in de accessoires die Apple via haar eigen webshop verkoopt, maar wat alleen door non-iOS toestellen gebruikt kon worden om lekker snel met speakers, printers en andere apparaten te verbinden.

Toch lijkt dit gebruikersgemak wederom ver weg van de iOS gebruiker. Hoewel de hardware eindelijk in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aanwezig zal zijn, stelt Apple deze niet beschikbaar voor ontwikkelaars. Apple stelt toegang tot de NFC lezer alleen open voor de Apple Pay dienst en die werkt alleen nog maar in de VS. Hier in Europa kunnen we er dus weer helemaal niets mee.

Of dit zo blijft is nog maar de vraag. De toepassing voor NFC is enorm en veel ontwikkelaars en partners van Apple zullen toch om toegang blijven vragen. Hetzelfde gebeurde ook met de vingerafdrukscanner (touch id) die in de iPhone 5s werd geplaatst. Het zou dan ook goed kunnen dat Apple ergens in de komende maanden buigt. Net zoals het deed voor grotere displays in de nieuwe toestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.