Nest Thermostat en Nest Protect nu verkrijgbaar in Nederland

Nest Labs, Inc. (www.nest.com), het bedrijf dat ongeliefde producten voor het huis opnieuw uitvindt, kondigt vandaag de beschikbaarheid van de Nest Learning Thermostat™ en het Nest Protect: Smoke + Carbon Monoxide™ alarm op de Nederlandse markt aan. Vanaf vandaag zijn de Nest-producten verkrijgbaar in meer dan 90 winkels – en online – via Coolblue, Dixons, Google Play, iCentre en Media Markt en via www.nest.com/nl en Essent NV.

“We willen de houding van de Nederlandse consument tegenover deze ongeliefde producten veranderen en hen helpen bij het besparen van energie, het creëren van meer comfort en het verbeteren van de veiligheid in huis,” zegt Lionel Paillet, general manager van Nest Europa. “De lancering van Nest-producten in Nederland komt op het goede moment, gezien de recente inspanningen om het aantal ongevallen met rook en koolmonoxide te minimaliseren en het streven het energiegebruik terug te dringen.”

Nest Thermostat-PF-away-1-C-fr-nlNest Protect: Smoke + Carbon Monoxide Alarm
Volgens VeiligheidNL, de onafhankelijke organisatie voor consumentenveiligheid, zijn er meer dan 4200 geregistreerde binnenhuisbranden per jaar in Nederland[1] en belanden er jaarlijks 150 slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging in het ziekenhuis[2].

“De aanwezigheid van een rookalarm is in Nederland een wettelijke verplichting wanneer je een huis bouwt of verbouwt. Tot nu toe was het echter een ongeliefd product ondanks dat het rookalarm onze gezinnen veilig houdt,” zegt Lionel Guicherd-Callin, hoofd productmarketing voor Nest Europa. “Het Nest Protect: Smoke + Carbon Monoxide Alarm geeft je informatie via spraak en licht in plaats van alleen maar een alarm te laten klinken. We hopen dat Nest Protect de mensen niet alleen veilig houdt, maar dat het een geliefd en gewaardeerd onderdeel van het huis wordt. Want alleen een pieptoon is gewoon niet genoeg.”

Nest Protect doet veel meer dan alleen maar een schel alarm laten horen wanneer er gevaar dreigt in het huis. Nest Protect praat tegen je en vertelt je wat het probleem is en waar het probleem is. Het stuurt zelfs, via de Nest-app, een bericht aan je telefoon wanneer er iets niet in orde is. Het weet wanneer er een klein beetje rook is en wanneer er veel rook is. Het weet wanneer het koolmonoxideniveau gevaarlijke waarden aanneemt, een gevaar dat je niet kunt zien of ruiken. Zodra Nest Protect een probleem detecteert, krijg je een vriendelijke waarschuwing, zodat je het probleem kunt verhelpen of het huis kunt verlaten. ’s Nachts verlicht het witte licht van Nest Protect’s Lichtpad je weg door het donker, wanneer je er onderdoor loopt.

6 - Stand_only_side

1-topaz-front - kopieNest Learning Thermostat
Volgens IVEM, het Centrum voor Energie- en Milieuwetenschappen, wordt meer dan 65 procent van de gemiddelde Nederlandse energierekening besteed aan verwarming, wat neerkomt op €1.152 per jaar[1]. Nest heeft onlangs een onderzoek afgerond naar de potentiële energiebesparing die mogelijk is met de Nest Thermostat.

Dit onderzoek is gebaseerd op simulaties van het energieverbruik van verschillende huizen. Van verwarmingsschema’s met een constante temperatuur van 20°C tot schema’s waarbij de temperatuur veel terugvalt gedurende twee significante periode’s per dag en tijdens de vakantieperiode (dit is vergelijkbaar met een programmeerbare thermostaat of timer).

Uit dit onderzoek blijkt dat de besparing voor Nederlandse klanten van de Nest Learning Thermostat tussen de 13 en 29 procent kan liggen.

Hoe hoog de besparing op de energierekening is, en daarmee het financieel voordeel, is afhankelijk van het huis van de gebruiker, het klimaat en welke Nest Thermostat functies er worden gebruikt. Voor het volledige onderzoeksrapport kijk op Nest.com.

Nest Thermostat-stand-table-nlDe Nest Thermostat voor Europa maakt programmeren overbodig. Zet je temperatuur handmatig hoger en lager en na ongeveer een week maakt Nest een gepersonaliseerd schema dat steeds verfijnder wordt naarmate er tijd verstrijkt. Dankzij de ingebouwde sensoren weet de Nest Thermostat wanneer het huis leeg is, zodat de Nest Auto-Afwezig functie automatisch de temperatuur kan verlagen en op deze manier helpt om nog meer energie te besparen. De temperatuur kan bovendien worden ingesteld vanaf smartphones, tablets en pc’s.

Voor gezinnen die geen thermostaatkabels in de muur hebben, die een draadloze thermostaat willen vervangen, of die alleen de plek van de thermostaat willen veranderen, is de Stand beschikbaar. Dit is een standaard voor de Nest Learning Thermostat, waarmee de thermostaat op iedere gewenste plek kan worden neergezet.

 

topaz-battery-fr-nlInstallatie en compatibiliteit
Omdat bij de installatie gebruik wordt gemaakt van netvoeding (230V) kabels, raadt Nest aan de installatie door een professionele installateur te laten doen.

Samen met Feenstra, een van de grootste nationale installateurs in Nederland, en met regionale installateurs als Volta, Geas Energiewacht, Energiewacht NV, Kemkens en Energiewacht Groep, heeft Nest installateurs door heel Nederland opgeleid. Bezoek www.nest.com/nl voor meer informatie.

Installateurs die een Nest PRO willen worden kunnen naar pro.nest.com gaan. Nest PRO biedt het voordeel van exclusieve trainingen en tools, live VIP ondersteuning en klantenreferenties.

De Nest Learning Thermostat is compatibel met bijna alle centrale verwarmingssystemen, waaronder:

  • Combi- en condensatieboilers
  • Systeemboilers en boilers die alleen warmte produceren
  • Vloerverwarmingssystemen met warm water
  • Warmtepompen met luchtwarmte en aardwarmte (alleen verwarming)
  • Zone-systemen (één Nest Thermostat per zone)
  • Spanningsvoerende geschakelde systemen
  • Laagspanningssystemen (droog contact)

De Nest-app is gratis beschikbaar voor Android (via Google Play) en iOS (via Apple’s App Store) apparaten. Een webversie is beschikbaar op home.nest.com.

Hoe meer je Nest, hoe beter het wordt

Nest-producten zijn tot nog meer in staat als ze samenwerken. Wanneer bijvoorbeeld het Nest Protect koolmonoxidealarm afgaat en er is een actieve wifi-verbinding beschikbaar, dan kan de Nest Thermostat automatisch de gas- of olieboiler afsluiten – een veelvoorkomende bron van koolmonoxidelekken. Bovendien verbeteren de sensoren van Nest Protect de Auto-Afwezig functie van de Nest Thermostat.

Daarnaast maakt het Nest Developer Program het voor Nest-apparatuur mogelijk om samen te werken met de apparaten die we al dagelijks gebruiken, zowel binnen als buitenshuis. Works with Nest zorgt ervoor dat alles van verlichting, huishoudelijke apparatuur, fitness-apparaten tot auto’s veilig kan verbinden met Nest-producten en waardoor het huis tot leven komt doordat het veiliger, efficiënter en bewuster wordt.Als Nest Protect bijvoorbeeld rook of koolmonoxide detecteert, dan kunnen LIFX-lampen rood gaan knipperen om de bewoner te laten weten dat er gevaar dreigt. Dit kan in het bijzonder nuttig zijn voor doven en slechthorenden. Wanneer de Nest Thermostat in combinatie met de Jawbone UP24 armband wordt gebruikt, dan kan het huis al opgewarmd of afgekoeld zijn voor de gebruiker zelfs maar een voet buiten het bed heeft gezet.

Prijs en beschikbaarheid
De Nest Learning Thermostat heeft een verkoopadviesprijs van €219 (inclusief BTW). De optionele Stand wordt apart verkocht voor €35 (inclusief BTW). Nest Protect: Smoke + Carbon Monoxide Alarm zal beschikbaar zijn in twee verschillende versies – bedraad (230V) en op batterijvoeding – en heeft een aanbevolen verkoopprijs van €109 (inclusief BTW).

Klanten die kiezen voor Essent Groene Stroom & Gas 3 (3-jarig contract), ontvangen een Nest Thermostat voor € 49 en betalen € 79 voor de installatie. Klanten die kiezen voor Essent Groene Stroom & Gas 5 (5-jarig contract) krijgen de Nest Thermostat gratis en betalen tevens € 79 voor de installatie. Door de Nest Thermostat beschikbaar te stellen aan haar klanten, helpt het grootste energiebedrijf van Nederland haar klanten hun verwarmingssysteem beter te beheren, energie te besparen en hun comfort te verhogen.

[1] Bron: IVEM, Center for Energy and Environmental Studies (link)

[1] Bron: Veiligheid

[2] Bron: Brandweerstatistiek 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events