In oktober zal Microsoft een grote update voor de Xbox One uitrollen. Deze update bevat onder anderen een Nederlandse digitale TV gids (OneGuide) waardoor het TV kijken via de Xbox One in Nederland net iets nuttiger gaat worden. Daarnaast mogen we nog een aantal andere interessante opties verwachten.

Apps met TV kanalen gaan ook toegang krijgen tot de OneGuide op de Xbox One. Zo kunnen de live kanalen hun data direct aan de TV gids toevoegen. In Nederland zullen we ook de Smartglass app op onze smartphones en tablets kunnen gaan gebruiken om de Xbox One aan te sturen.

Zo zal de Xbox One met DLNA overweg kunnen. De Mediaplayer app kan zo DLNA servers in jouw netwerk zien en daar bestanden van afspelen. Omdat Microsoft ook weet dat het MKV bestandstype erg populair is voor films en series, zal Microsoft ook een decoder voor MKV toevoegen. Het is nog wel de vraag hoe deze codec met ondertitels omgaat.

Microsoft komt ook met een digitale TV tuner voor de Xbox One. Helaas zal Microsoft deze niet in Nederland gaan verkopen. Mogelijk omdat Ziggo en UPC een zware stempel op deze markt drukken.

Voor gamers zal het mogelijk zijn om bepaalde accessoires aan bepaalde gamers toe te kennen. Zo kan iedereen met zijn of haar favoriete headset spelen zonder iedere keer de instellingen van de Xbox One aan te moeten passen. SmartGlass zal de favoriete games laten zien zodat je die meteen kunt starten en het hele vriendendeel op de Xbox One zal overzichtelijker worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.