Octacore processors in smartphones en tablets zijn al heel gewoon. Zelfs met een lage kloksnelheid, kun je behoorlijke prestaties neerzetten… mits de app dat natuurlijk toelaat. Intel gaat nu ook octacore processors (dus met 8 kernen) produceren voor desktop PC’s.

De Core i7-5960X Extreme Edition zal de eerste octacore processor van Intel worden. De Core i7-5960X heeft dan ook de codenaam Haswell-E meegekregen en richt zich vooral op veeleisende desktop gebruikers. Denk aan mensen die veel aan videobewerking doen en natuurlijk de pro gamer.

De Core i7-5960X kan door de 8 kernen 16 threads afhandelen. Er is ondersteuning voor quad-channel geheugen en natuurlijk kan de bijbehorende X99 chipset van Intel met DDR4 werkeheugen overweg. De X99 chipset is ook geschikt voor Thunderbolt 2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.