Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Minix brengt de eerste 64-bit Android mediaplayer

Minix heeft een mooie primeur te pakken tijdens de IFA. De bouwer van Android mediaplayers heeft het eerste 64-bit model op basis van een Intel chipset aangekondigd. Sterker nog, je kunt er zelfs Windows 8.1 op draaien. Dit nieuwe model heeft de naam Neo Z64 meegekregen. Daarnaast introduceert Minix de Neo X6 als tussenstop tussen de Neo X5 en Neo X7 modellen.

Minix Neo Z64

De Minix Neo Z64 is de eerste Android mediaplayer op basis van Android en een Intel Bay Trail processor. Deze processor zorgt ervoor dat Minix een eerste stap in de wereld van 64-bit kan zetten. Iets waar nog maar enkele smartphonefabrikanten mee bezig zijn. Daarnaast kun je ook Windows 8.1 op de Z64 zetten. Minix levert daar alleen geen licentie voor mee, maar het maakt de Neo Z64 een vervanger van de desktop PC.

Om Windows 8.1 te installeren heb je nogal wat opslagruimte nodig. Dit is de reden dat Minix het nieuwe topmodel met 32GB aan eMMC geheugen heeft uitgerust. Doordat de Intel chipset compleet open is, is het ook veel gemakkelijker voor ontwikkelaars om spectaculaire apps voor het systeem te ontwikkelen.

Hoewel de behuizing de inmiddels bekende vormfactor van Minix volgt, is het een tussenmaatje tussen de reguliere en de mini players geworden. Nog steeds lekker klein dus, maar dit keer enorm krachtig. Iets wat vooral gamers zal aanspreken.

Minix Neo X6

Minix kom ook met een nieuwe mid-end mediaplayer in de vorm van de Neo X6. Dit model bevat een Amlogic chipset. Amlogic leverde ook de chipset van de Neo X8-H die we onlangs mochten testen. Deze chipset is niet heel nieuw meer, maar het gaf Minix de tijd om aan een zeer stabiele versie van Android te werken. Je krijgt bij de X6 8GB aan eMMC opslagruimte. Natuurlijk kan er ook een SD kaartje in.

Neo-X6

Qua performance zal de Neo X6 goed genoeg zijn voor het weergeven van full HD 1080p films. Hij kan zelfs H.265 hardware decoding aan. Ben je een gamer, dan raadt Minix toch aan voor een zwaarder model te gaan. Vooral omdat de GPU geen zware 3D graphics aan kan. De Neo X6 komt in dezelfde behuizing als de Neo Z64.

Beschikbaarheid

We weten al dat de Minix Neo X6 vanaf 22 september in de winkel ligt. Hij gaat dan €89,99 kosten. De Z64 wordt uiteraard een stukje duurder, maar de exacte releasedate en prijs kennen we nog niet.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.