Apple kondigt  de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aan

We wisten sinds afgelopen week al zeker dat Apple met een 4,7 inch iPhone 6 zou komen. Daarnaast komt Apple toch ook met een 5,5 inch uitvoering van de iPhone. De iPhone 6 Plus.

Met de nieuwe toestellen gaat ook de resolutie van Apple’s retina displays omhoog. Die van de iPhone 6 stijgt naar 1334x750 pixels. De iPhone 6 Plus krijgt een Full HD resolutie, dus 1920x1080 pixels. Daarmee is de iPhone 6+ het eerste Full HD toestel, een formaat dat de flagship toestellen van Samsung en LG dit jaar alweer passeerden met hun QHD displays.

Apple gaat de displays van de nieuwe iPhone 6 toestellen ook sterker maken, maar niet met het dure saffier. Ion versterkt glas is het codewoord dat Apple gebruikt. De knoppen zijn ook anders om de grotere schermen gezet. De powerknop zit nu aan de zijkant zodat deze gemakkelijker in te drukken is. Een dubbele druk op de home knop zorgt ervoor dat je in een app meteen naar de bovenkant van het scherm springt. Vele apps zijn en worden aangepast voor horizontaal gebruik van de iPhone.

De toestellen worden wederom dunner. De iPhone 6 zal 6,9 millimeter dik zijn ten opzichte van de iPhone 6 Plus die 7,1 millimeter dik is. Daarmee behoren de iPhone’s weer tot de dunste smartphones die je op dit moment kunt krijgen. Hoewel het toestel dunner is, is de accu wel weer wat sterker. Doordat het toestel breder en hoger is, is daar immers meer ruimte voor. Je zou het toestel nu een uur langer moeten kunnen gebruiken (groter scherm kost natuurlijk ook weer meer stroom).

Onder de motorkap ligt een A8 processor die 20% sneller moet zijn dan de A7. De GPU in de A8 moet zelfs 50% krachtiger zijn. Daarnaast is hij kleiner geworden. De nieuwe M8 bewegingssensor volgt de hele dag al jouw bewegingen.

Eindelijk krijgen ook iPhone bezitters toegang tot NFC en Apple stapt natuurlijk meteen in de mobiele betalingen. Net als bij Samsung's S5, speelt niet alleen NFC een belangrijke rol, maar ook de vingerafdrukscanner.

De iPhone 6 en 6 Plus moeten het weer doen met een 8 megapixel camera, maar de sensor is geheel opnieuw opgebouwd en ook Apple voegt nu optische beeldstabilisatie aan de iPhone toe. De nieuwe combinatie van lens en sensor moet 80% meer licht opvangen.

Beschikbaarheid

De iPhone 6 zal naar verwachting €699 gaan kosten terwijl Apple €799 voor de iPhone 6 Plus zal vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram