Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de De Almaz headphone van Attitude One met 3.5 sterren.

The Good
  • Zijn connectiviteit ( 7 m kabel en 6,3 mm jack)
  • Lekkere bas
  • reistasje
The Bad
  • comfort


 

Zie hier de eerste review uit de Attitude One gaming lijn. In deze review staat de Almaz centraal. En deze headphone is veelzijdig!Unboxing

Laten we dan maar beginnen bij het begin. Hoe zit het verpakt? Erg netjes. Je schuift als het ware de cover van de box van boven af en daar ligt hij dan. In de binnenkant van de box staan nog maar eens de kenmerken van deze headphone. Wanneer je de cover eraf haalt dan zie je de headset liggen met onderin de verschillende kabels waar je de headphone op kunt aansluiten. Ook zit er netjes een mooi zakje bij om de Almaz in te doen om beschadigingen te voorkomen. Wat me wel verrassend genoeg opvalt is een instructieboekje in kleur. Meestal beperken fabrikanten zich tot zwart wit boekjes, Attitude One dus zeker niet.

Ik wil het even hebben over de verschillende kabels. Er zit een kabel met een microfoon erbij, handig als je wilt gamen en met je teamgenoten wil praten. Er zitten kabels (elk in 0,9 m en 1,2 m) bij voor de Androids en Iphones en als laatste een kabel van wel 7 meter! Aan de kabel zit een 6,3 mm jack voor de wat grotere ingangen voor bijvoorbeeld op je versterker. Dit heb ikzelf nog nooit gezien bij een headphone. Dit vind ik erg uniek en ook wel ludiek. Dit maakt de aansluitmogelijkheden namelijk wel des te groter. Ook dat ze twee verschillende lengtes per telefoon erin stoppen is erg klantvriendelijk, vind je de 0,9m fijner dan 1,2, geen probleem. Ze zitten er beiden in!

Design

Wat meteen opvalt is het stijlvolle gladde uiterlijk. Het glimt mooi en is simpel en elegant gehouden. Aan beide zijden van de headphone is op de oren het logo A1 te zien omringt door een grijze lijn. Niet te groot en ook niet te klein, een mooi formaat. Binnenin de oorschelpen zie je een bekleding van een net-achtige structuur, ook dit is is in de tint grijs. Sommige zouden het uiterlijk goedkoop vinden en anderen prijzen zijn elegantie. Ik zeg altijd dat over smaak niet te twisten valt en ik vind hem prima zoals hij is.

De headphone is grotendeels gemaakt van plastic en wat metaal. De oorschelpen zijn van plastic en de kussens van zacht rubber. De binnenkant van de hoofdsteun is gemaakt van stroef plastic zodat het goed blijft zitten tijdens gebruik. Wanneer je de heaphone groter maakt zie je aan de buitenkant mooi glanzend metaal. Ik was in het begin bang dat dit snel beschadigd zou raken, zoals met sommige andere headphones, doordat het metaal wel de juiste stand moet vast blijven houden. Gelukkig is dit zeker niet het geval en heeft Attitude One het mechanisme aan de binnenkant gemaakt waar je ook nog eens kunt zien in welke stand, 1 tot 5, de oorschelp zit. Ik heb tijdens een film de headphone continu groter en kleiner gemaakt om te kijken hoe bestand dit systeem is tegen slijtage en of het metaal uiteindelijk wel zijn glans moet prijsgeven. Na een poos ben ik er met tevredenheid mee gestopt, geen krasje.

Wie ook een scherp oog voor detail heeft zal vast ook al hebben gezien dat zelfs in de kabels het logo van Attitude One (A1) en/of het type van de headphone Almaz in is gedrukt. Deze kabels zijn dus niet zomaar uit een random fabriek komen rollen, maar zijn speciaal gemaakt voor deze headset. Erg netjes gedaan! Vergroot de foto´s gerust voor een beter aanblik.

Gebruiksgemak

Laat ik eerst even terugkomen op die monsterkabel van 7 meter. Ik heb een versterker en ik heb nog nooit met een headphone op via mijn versterker op de TV een game gespeeld of een film gekeken. Dit was dus de eerste keer waar ik erg blij mee was. Het is geen vaste jack, je kunt hem dus los maken van de 7 meter kabel. 7 meter is een heel eind, ik denk dat ze geen gebrek hebben aan kabels bij Attitude One! De zeven meter lange kabel kwam mij erg goed uit, ik hoefde niet krap voor de TV gaan zitten maar ik kon rustig naar de bank lopen en de film kijken zonder ook maar iemand tot last te zijn of bang te zijn dat de kabel te kort was. Voorheen gebruikte ik een draadloze headphone, nu dus zeker niet meer. Deze kabel is erg welkom en er is gewoon erg goed over nagedacht. Wil je de 7 meter kabel ergens anders voor gebruiken zonder die monsterjack, of vind je de kabel juist te lang, geen probleem. Je klikt hem er zo af en kunt hem op één van de andere kabels klikken die meegeleverd worden.

Wat meteen opvalt als je de headset opzet is dat hij uitstekend de geluiden om je heen wegneemt. De headphone zit op je oren en laat weinig door. Een goede feature wanneer er veel omgevingsgeluiden zijn.

Het verwisselen van kabels is erg makkelijk, binnen enkele seconden kun je hem van functie laten wisselen. Voorbeeldje, je wilt hem gebruiken als headset. Je pakt de kabel met de microfoon en je stopt de twee jacks in de geluidsingang en de microfooningang van je PC of laptop. Wanneer je er klaar me bent en je stapt op de fiets of gaat hardlopen dan trek je de jack uit de headset en pakt de andere kabel en stop beide zijdes in je headphone en in je mobiel.

Over de headset optie gesproken, erg makkelijk. Je bent duidelijk te horen en de microfoonboom is erg flexibel, hij kan alle kanten op en zelfs draaien als je dat wilt. Ik zat te denken hoe snel de microfoon er misschien uit zou vallen. Er hangt niet veel gewicht aan maar hij zit wel onder de headset waardoor de zwaartekracht wel makkelijk zijn werk kan doen. Ik moet zeggen dat ik de kabel er “per ongeluk” uit wilde stoten en dat de kabel gewoon goed vast blijft zitten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je tijdens een intense gamepartij het ineens moet doen zonder geluid en spraak omdat je kabel uit je headset valt. Je kunt de microfoon ook muten en het volume aanpassen aan de achterkant van de microfoon.

IMG_1991

Dan nog even over op het gebruik met de smartphones van tegenwoordig. De headphone is ook meer dan prima te gebruiken voor onderweg, of dit nu hardlopen is of gewoon wanneer je aan het reizen bent. Er zitten een drietal knoppen waar je het volume mee kunt veranderen, een track kan skippen, kan opnemen, ophangen of een belletje negeren. Wanneer je een Iphone gebruikt dan is er nog veel meer mogelijk zelfs! Je kunt een track voor- en achteruitspoelen, voicecontrol gebruiken en belletjes in de wacht zetten, en dat allemaal met drie knoppen. Je moet alleen wel even oefenen wat welk commando is.

Ik heb al verschillende headsets mogen testen in dezelfde reeks maar geen één was zo compleet met zijn arsenaal aan kabels en jacks als de Almaz. Was op zich wel relax geweest als hij een usb aansluiting had gehad, maar de microfoonstekker heeft ook zeker weer zijn voordelen dat het geen ruimte in je USB poorten inneemt. Aansluiten op je console wordt dan wel weer wat lastiger/omslachtiger.

Wat ook  makkelijk is aan de headphone is dat je hem kun opklappen en in het meegeleverde zakje kunt doen. Zo weet je zeker dat hij niet snel beschadigd en neemt niet veel ruimte in wanneer je hem niet draagt.

Ok, we weten het één en ander over de verschillende kabels, het gemak van ze en de veelzijdigheid. Maar hoe zit het met het comfort. Daar kom ik nu op.

Comfort

De kussens van de schelpen zijn lekker zacht en van de hoofdband heb je al helemaal geen last. Deze zit lekker om je hoofd heen en voel je niet eens. Omdat Attitude One gekozen heeft voor schelpen die op je oren zitten loop je het risico dat ze na een tijdje pijn gaan doen wanneer je de de headphone te harde kussens heeft of van zichzelf te stug is. Aan de kussens is ook wederom niets mis mee. Wat wel tegenvalt is de druk die op je oren komt na verloop van tijd. De headset is namelijk redelijk aan de stugge kant waardoor je na een uur of langer wel last begint te krijgen van je oren. Dat is wel jammer want verder is het echt een prima headset.  Kanttekening bij dit verbeterpunt is dat mijn hoofd redelijk aan de brede kant is en het kan goed zijn dat mensen met een wat dunner hoofd dit een stuk minder ervaren aangezien het dan ook minder drukt.

Geluid

Ik was redelijk onder de indruk welk geluid eruit komt zetten. Het eerste wat mij opviel was de lekkere bass die meteen in komt zetten. Deze is zeker lekker aanwezig maar niet te veel. Je hebt vaak headphones die graag bass laten horen, maar dit zodanig doen dat het te veel van het goede is. Deze 40 mm drivers halen dus prima de ondertonen. Wat betreft de hoge tonen net wat minder, niet veel maar wel een beetje. Ikzelf vond dit niet erg maar je hebt audioliefhebbers die dat wel gaan opmerken. Maar goed deze doelgroep haal vaak de headphones die drie keer deze prijs dragen. Dus doet het iets af aan de geluidsbeleving, niet echt. Het geluid blijft gewoon lekker helder maar je hoort dat de nadruk gelegd wordt op de bass. Voor de bassliefhebbers helemaal prima dus! De headphone kan ook lekker hard, dit vind ook een prettig idee. Is het slecht voor je oren die harde muziek? Natuurlijk, maar hoe lekker is het om de 40 mm drivers eens flink aan het werk te zetten bij een ontzettend goed nummer! Zelfs op de maximaal volume hoor je de headphone niet kraken of zuchten. Het geluid blijft zuiver en vervormd niet.

Deze headphone is zeer stijlvol en elegant afgewerkt. Hij is zeer multifunctioneel met in het oog uitspringend de 7 meter kabel en de 6,3 jack socket. Die ben ik zeker nog niet tegengekomen bij andere headphones!

Conclusie

Qua comfort mag je wel wat meer verwachten voor de prijs maar echt super lastig is het niet. Qua geluid zit het met de bass zeker goed. Lekker diep maar niet te, qua hoge tonen mag het wel wat meer zijn maar verder een prima geluid dat ui de 40 mm drivers komt. Qua prijskaartje zit deze headphone redelijk goed, er zijn andere headphones verkrijgbaar met een aparte regeleenheid, maar wat deze dan weer uniek maakt zijn, wederom de 7 meter kabel en de 6,3 mm jack.

De headphone verdient een dikke 7 en is te koop tegen een adviesprijs van €109,99.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.