3D Printers helpen Opel in de fabricage van nieuwe auto’s

Opel zet tegenwoordig 3D printers in om de productie van auto’s te verbeteren. Het gaat daarbij niet om het printen van onderdelen. Daar is spuitgieten en metaalbewerken immers nog steeds veel sneller.

Opel zet de 3D printers vooral in om handige gereedschappen te maken en doet dit voornamelijk op de productielijnen van de Opel Adam. Zo worden er onder anderen mallen geprint om stickers en emblemen perfect uit te lijnen. Ook print Opel hulpmiddelen om onderdelen als de voorruit en het swing-top dak te plaatsen.

Hiermee neemt de 3D printer een belangrijke plaats in het productieproces in. Voorheen moeten hulpmiddelen worden gemaakt met kunsthard en een vrees. Dit maakte de hulpmiddelen ook zwaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.