Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Logitech G402 Hyperion Fury (Gaming Muis)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Erg snelle sensoren
  • Ligt goed in de hand
  • Goed instelbaar
  • on-board profielen

THE BAD

  • Snoer is wat stroef
  • De muis is erg licht

Doorgaans bieden gaming muizen onder de €75 teveel voor te weinig en stellen daardoor op alle gebieden toch teleur. Met de G402 Hyperion Fury laat Logitech zien dat een goede gaming muis (ver) onder de €100 best kan, mits je maar terug gaat naar de kern van wat een gaming muis moet doen.

Unboxing

De verpakking van de Logitech G402 Hyperion Fury bevat niet veel meer dan de muis en een klein beetje documentatie. De software van de G402 Hyperion Fury moet je gewoon even bij Logitech downloaden. Heb je de Logitech gaming software al, dan hoef je deze alleen te updaten.

Design

Logitech zet de futuristische lijnen die we van ze kennen, gewoon door in de G402. Glad en gematteerd plastic wisselen elkaar op een strakke manier af. Het logo wordt verlicht met een ademhalignseffect. Je kunt de intensiteit en de snelheid zelf instellen. De kleur uiteraard niet, want dan zou deze muis duurder zijn geworden.

Profielen

Één stukje luxe dat Logitech wel aan de G402 Hyperion Fury heeft toegevoegd is een ingebouwd geheugen voor het opslaan van jouw profiel. Hierdoor kun je de muis op je desktop, maar ook op jouw laptop gebruiken en constant over dezelfde settings beschikken. Handig!

G-Knoppen

De G402 Hyperion Fury bevat acht programmeerbare G-knoppen, maar daar telt Logitech de linker, rechter en middelste muistoets bij mee. In de praktijk beschik je er dan ook over vijf.

Standaard zijn de knoppen rechtsvoor gebruikt voor het schakelen tussen de verschillende DPI waarden van de sensoren in de G402 Hyperion Fury. Drie status-LED’s tussen de knoppen geven nauwkeurig aan hoe de gevoelig de muis is. Je bent natuurlijk vrij dit zelf aan te passen.

DPI gevoeligheid

Je kunt de DPI gevoeligheid van de muis in maximaal vijf trappen verdelen. Net wat het beste bij jouw spel en behendigheid past. Één van de standen is via de ‘DPI-verschuiving’ knop direct toegankelijk. Deze zet je doorgaans op een laag DPI. Bijvoorbeeld als je gaat sniperen. Ook de polling interval kun je naar smaak aanpassen.

Om de precisie te verhogen, heeft de G402 Hyperion Fury verschillende sensoren aan boord. Waaronder een gyrosensor. Deze bieden ondersteuning aan de optische sensor en compenseren voor bewegingen die anders niet altijd even goed worden opgepakt. Logitech noemt dit haar Fusion Engine. Als gevolg hiervan moet hij met een snelheid van 12,7 meter per seconde (bijna 46KM per uur) jouw bewegingen bijhouden.

Logitech-G402-DPI-Profielen

Al die data moet natuurlijk ook op tijd worden verwerkt. De G402 Hyperion Fury heeft dan ook een eigen 32-bit ARM processor aan boord om alle sensordata te verwerken en de juiste instructies naar jouw computer te sturen.

De ervaring

Ik had niet al te hoge verwachtingen van de G402 Hyperion Fury. Door de extra knoppen verwachtte ik grote besparingen op de sensoren en vooral een heel mooi marketingpraatje. Niets blijkt minder waar. De G402 Hyperion Fury is enorm nauwkeurig en de knoppen van deze muis lijken precies op de goede plek te zitten. Vooral de standaard knop voor het verschuiven van de DPI werkt heerlijk tijdens het sniperen.

Er zijn eigenlijk maar twee echte minpunten aan de G402 Hyperion Fury. Ten eerste is de muis erg licht en dat moet je maar net kunnen waarderen. Van mij had de G402 Hyperion Fury wat zwaarder mogen zijn. Daarnaast had Logitech ook het snoer mogen vervangen. Het rubber van het snoer geeft soms ongewenste feedback (lees: als je een rommelig bureau hebt). Een ander materiaal was wenselijk geweest.

Daarnaast bewijst de G402 Hyperion Fury zich niet alleen succesvol in games. Ik ben zelf ook enorm veel met Photoshop in de weer. Door de DPI op bepaalde momenten omlaag te knallen, kan ik pixelperfect werken zonder de noodzaak om in te zoomen.

Conclusie

De G402 Hyperion Fury is de gaming muis terug naar de basis. Net genoeg extra knoppen en een volledig instelbare DPI. Dit zonder de luxe van instelbare verlichting, gewichten etc. En dan heb je ineens een muis van €59,99 waarmee je kunt winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.