Smartwatch pionier Burg failliet

Ik kwam ze vorig jaar tegen op de IFA. Een groep Hollanders met een enorme berg smartwatches. Ze bleken al een paar jaar ervaring te hebben, maar qua PR deden ze niet zo gek veel. Hun visie op de Smartwatch ging ook wel heel ver, misschien te ver.

Ik heb het over Burg Ltd, een bedrijf dat officieel gevestigd is in Hong Kong en volgens de website eigenlijk alleen maar smartwatches wist te verkopen in Bolivia, Singapore en Maleisiƫ. De horloges van Burg waren dan ook alles behalve elegant. Hier hadden ze een belangrijke reden voor.

De horloges van Burg bevatte complete smartphones. Een sim in je horloge zou dan ook een volledige vervanging op moeten leveren en het is maar de vraag natuurlijk of het kleine scherm dan niet te klein is geworden.

De reden voor het faillissement (behalve een tekort aan kapitaal) is helaas niet gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram