Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Need for Speed (Blu-Ray 3D)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Prima actie
  • Lekker snel qua vertelling
  • Sterke cast

THE BAD

  • Hier en daar klopt het allemaal niet, maar dat is niet heel erg

De film Need for Speed is uiteraard gebaseerd op de videogames. Het kan dan ook niet anders als dat de film vol snelle auto’s en heftige politieachtervolgingen zit. Met Need for Speed knallen we dan ook dit weekend in.

Tobey Marshall (Aaron Paul) sleutelt graag aan auto’s en schijnt één van de besten te zijn. Toch gaat het slecht met zijn garagebedrijf. Tot hij aan een unieke auto mag sleutelen. Een Fors Mustang. Het probleem is alleen wel dat Nascar rijder Dino Brewster (Dominic Cooper) de opdrachtgever is en er blijkt nogal wat rivaliteit tussen de twee te zijn.

Om voldoende geld voor zijn garage binnen te halen besluit Tobey toch maar aan de auto te sleutelen. Bij de verkoop zou hij immers een flink deel van de omzet opstrijken om daarmee zijn garage te redden. Hij is dan ook zo betrokken bij het project dat hij zelf de testritten voor de verkoop van de Mustang doet. Terwijl Dino dit zelf had willen doen. Daarmee barst de strijd tussen de twee los. Dino daagt Tobey uit in een all-or-nothing straatrace om het totale bedrag van de verkoop. Als hier een dode bij valt, besluit Tobey wraak te nemen. Hij gaat de beroemde DeLeon race rijden met de bedoeling om Dino compleet te verslaan en zijn aandeel in de moord te bewijzen.

Wat wel opvalt is dat de film nogal wat continuïteitsproblemen kent. Zo is de reparatiecrew vaak eerder op bestemming dan Tobey met zijn snelle Mustang. Daarnaast is de geheimzinnige organisator van de DeLeon races kennelijk helemaal niet cameraschuw. Toch mag dit de prat niet drukken.

Need for Speed is de eerste grote film na Breaking Bad voor acteur Aaron Paul. Speelde hij destijds nog een drugsdealer die zijn emoties niet kwijt kon, gaat hij ook hier tot het gaatje. Qua acteertalent laat hij zien dat hij best in staat is om een stevige film als Need for Speed van een sterk stuk acteerwerk te voorzien. Zijn tegenspeler Dominic Cooper (Dino) lijkt dan ook op het lijf te zijn gecast. Deze ‘snelle’ jonge laat duidelijk zien geen emoties te kennen terwijl het meisje in de film, Dakota Johnson, zich ook lekker in haar rol kan uitleven.

Extra’s

Op de tweede disc in deze set van Entertainment One vinden we de 3D uitvoering van de film. Met al die prachtige bolides zeker de moeite waard. Disc 1 is verder afgeladen met extra’s die fans van snelle auto’s zeker zullen waarderen. Vooral Capturing Speed is de moeite van het kijken waard.

Conclusie

Ik heb zelden een film gezien met zoveel foutjes in het script als Need for Speed. Maar wat geeft het? Na alle Fast & Furious films hebben we eindelijk weer iets fris om naar te kijken. Need for Speed is dan ook gewoon een heerlijke actiefilm om dit weekend mee te openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.