Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: House of Cards Seizoen 2 (Blu-Ray)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Heerlijk verhaal
  • Goed in beeld gebracht
  • Mooie boxset

THE BAD

Krap een week na het verschijnen van het eerste seizoen van House of Cards lag de Blu-Ray van seizoen twee alweer op de deurmat. Daarnaast komt Sony met het verschijnen van het tweede seizoen ook met een combibox waar beide seizoenen in terug te vinden zijn.

House of Cards draait om het gezin van Frank Underwood (Kevin Spacey). Nouja, om hem en zijn vrouw Claire Underwood (Robin Wright) en hoe de twee zich een weg door politiek Amerika proberen te manipuleren.

Dat manipulatie een mooie manier is om jezelf naar het Presidentschap toe te werken blijkt tijdens de eerste twee afleveringen van het seizoen. Al het werk dat Frank tijdens het eerste seizoen heeft verricht leidt ertoe dat hij al vrij snel tot vicepresident wordt benoemd. Zoals hij terecht opmerkt is hij daarmee nog maar één stap van de machtigste man van Amerika verwijderd zonder ook maar één publieke stem te hebben ontvangen.

Toch loopt lang niet alles op rolletjes. Als vice president raakt hij al snel betrokken bij een internationaal handelsrelletje tussen Amerika en China. Een relletje waarbij hij zelf de knuppel in het hoenderhok heeft gegooid. Ook zijn band met journaliste Zoe weet hij op gruwelijke wijze te verbreken terwijl hij ook probeert andere journalisten die hem dwars zitten weg te werken.

Het wordt al snel duidelijk dat Frank geen bal verandert is, maar steeds hardhandiger te werk gaat om zijn politieke loopbaan veilig te stellen. Zelfs wanneer zijn geliefde ribbetjes van Freddy’s BBQ op het spel staan en zijn vrouw in het nieuws komt door de affaire die ze tijdens het eerste seizoen startte, zet Frank alles op alles om het verhaal naar zijn eigen hand te zetten.

Dat je seizoen 2 niet kunt kijken zonder seizoen 1 te hebben gezien is duidelijk aan de telling van de afleveringen. Die tellen namelijk van 14 tot en met 26. Opnieuw krijg je dus 13 afleveringen in hoge resolutie op vier Blu-Ray’s en opnieuw heeft Sony een prachtige map voor de schijfjes laten maken en zijn de menu’s op de disc prachtig afgewerkt.

Conclusie

Manipuleren op hoog niveau. Ook tijdens dit tweede seizoen weten de streken van Frank Underwood te verbazen en te vermaken. Je begint jezelf bijna af te vragen wanneer de problemen zo groot zijn dat hij zich er niet meer uit weet te werken, maar de beste man blijkt hier en daar ook nog eens enorm veel geluk te hebben. 13 heerlijke politiek correcte uren dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.