Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: The Americans Seizoen 1 (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Geweldige sfeer
  • Goede, frisse cast
  • Veel details
  • Leuke extra's
  • 12 afleveringen

THE BAD

De release van The Americans neemt ons terug naar de tijd van de koude oorlog. Een release op het moment dat de Russen rommelen in de Oekraïne, een land dat in die tijd gewoon deel uitmaakte van de USSR. In de tijd dat de MH17 crasht in de regio behorende bij de stad Donetsk, waar de flashbacks naar de jeugd van KGB agente Elizabeth Jennings zich afspelen. Een serie over het verleden dat op dit moment toch wel weer heel dichtbij lijkt te komen…

The Americans gaat over spionage en contraspionage. Over de koude oorlog tussen Amerika en de voormalig USSR. Over het gezin van Philip (Matthew Rhys – Columbo, Brothers and sisters) en Elizabeth Jennings (Keri Russell – Felicity, Scrubs) die, zonder dat hun kinderen er vanaf weten, spionnen zijn voor de KGB in Moskou.

De twee zijn al jong door de KGB gerekruteerd en kennen aan het begin van de serie elkaars verleden niet. Dat is ook de bedoeling, want zo is de kans op lekken kleiner wanneer één van de twee zou worden gepakt. Ook spreken ze al jaren geen Russisch meer. Ze verstaan het wel, maar doen er alles aan om accentloos Amerikaans te spreken.

Het gezin is gevestigd in Washington D.C., de politieke hoofdstad van Amerika en al snel komen we er achter dat de KGB een enorm netwerk heeft opgebouwd terwijl de FBI duidelijk haar best doet om dit netwerk stukje bij beetje op te rollen. En laat één van de FBI agenten nou net de nieuwe overbuurman van het gezin Jennings zijn…

Je merkt het al, The Americans is één groot kat en muis spel tussen de KGB en de FBI. In 12 afleveringen van ruim 50 minuten worden we ondergedompeld in de wereld van de spionage, met oude technieken natuurlijk. De koude oorlog vond immers plaats in de periode 1945-1991. Het is dan ook heerlijk om al die ouderwetse gadgets te zien. De prachtige oude Amerikaanse keukens alsof ze gloednieuw zijn. Als je in die periode geboren bent is het dan ook heerlijk om al die details te zien en dat rechtvaardigt ook de Blu-Ray uitvoering die wij hebben bekeken.

Extra’s

Qua extra’s heb je op de Blu-Ray release niets te klagen. Zeker niet als je interesse hebt in de tijd van de koude oorlog. Natuurlijk zijn er de nodige extra’s die gaan over het maken van de serie, maar de docu’s over de spionagegadgets uit die tijd is echt enorm interessant. Daar lees je immers niets over in de geschiedenisboekjes.

Conclusie

The Americans is weer even een lekkere, frisse serie. Niet teveel grof geweld, niet teveel sex. Gewoon een heerlijke serie over het leven van spionnen in een tijd waarin twee grootmachten de vinger op de trekker hebben liggen. Een must-have voor deze saaie zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.