Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gamescom Dag 1

Onze collega’s van Entert1 zijn deze dagen in Keulen te vinden voor de grootste gamesbeurs van Europa en misschien wel de wereld. Ik heb het over de Gamescom. Even een kort gamenieuws overzicht.

Het grootste nieuws was zonder twijfel de eerste echte presentatie van Call of Duty: Advanced Warfare. Deze nieuwe game van Sledgehammer verschijnt op de PS4, de Xbox One, de PC en de oude consoles. Natuurlijk krijgt Microsoft de game weer het eerst op haar consoles en mag de rest weer wachten. Net als met de DLC. Na een eigen event op maandagavond was het de Xbox presentatie waar Microsoft dit nieuws bekend mocht maken.

Toch weerhield dit Sony er niet van om een lading nieuwe games te presenteren tijdens haar persevent de avond ernaast. Zo zagen Kevin en Jack onder anderen de trailer voor het nieuwe Hollowpoint.

Echt leuk werd het tijdens Konami’s presentatie van de nieuwe Metal Gear. De The Phantom Pain trailer is werkelijk hilarisch en werd door Hideo Kojima zelf tijdens de Playstation presentatie gepresenteerd.

Waar Activision dikke vrienden met Microsoft is als het om Call of Duty gaat, is het dikke vrienden met Sony voor de Destiny game. Zo kondigden de twee de nodige exclusives aan voor Playstation gamers.

Sony gaat ook Playstation Now in Europa lanceren. Deze streaming dienst laat je PS3 games streaming spelen. Dit kan via een PS4, een PS3, de PS Vita of de nieuwe Playstation TV console (wat ook gewoon een Vita is).

Sony komt verder met een app voor Driveclub waarin je jouw voortgang kunt bijhouden en nog een aantal andere zaken kunt regelen. Check het hele verslag.

Verder liet Activision weten dat het Sierra terug laat keren. De oude uitgever van games wordt nu een indie label waar oude titels als King’s Quest zullen herleven. Daarnaast liet EA nog even weten dat FIFA 15 meer emotie dan ooit zal bevatten en dat er schademodellen voor het grasveld zullen zijn. Kun je eindelijk de Amsterdam Arena beleven zoals de architect het heeft bedoeld ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.