GadgetGear.nl

Gamescom: Alienware lanceert de Alpha SteamOS console

Alienware heeft tijdens de Gamescom de Alienware Alpha onthult. Een nieuwe console die draait op SteamOS. Daarnaast is de console door Alienware van Alpha-UI voorzien. Een compleet eigen skin voor het besturingssysteem van Valve.

De Alienware Alpha draait op een Intel Core i3 processor met 4GB aan RAM. Daarnaast krijg je standaard 500GB. Als upgrade is een Intel Core i7 processor, 8GB RAM en een 2TB harddrive te kiezen.

Verder bevat de Alienware Alpha een 802.11ac WiFi adapter en een Nvidia Maxwell gebaseerde GPU. De Alienware Alpha dient gekoppeld te worden met een Microsoft Xbox 360 controller.

De Alpha-UI interface die Alienware voor de Alpha heeft ontwikkeld is vooral bedoelt om met een controller gemakkelijk door de SteamOS content te kunnen bladeren en zo zonder tussenkomst van toetsenbord of muis een game te kunnen starten. Verder bevat Alpha-UI integraties met de Steam Big Picture mode.

Beschikbaarheid

De Alienware Alpha ligt vanaf november in de winkel voor €499.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten