Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Fujifilm introduceert de X30 high-end compactcamera

Met de X30 introduceert Fujifilm een nieuwe compactcamera in haar retro-lijn. Het gaat om de derde generatie uit Fuji’s X series. Highlights van de X30 zijn onder anderen de real-time elektronische zoeker en de filmsimulatie.

Om maar meteen met de filmsimulatie te beginnen, deze maakt de hele retro beleving van de X30 compleet. Met deze modus kun je de kleureffecten en korrel van klassieke filmrolletjes simuleren. De X30 is de eerste camera die ook het Classic Chrome effect kan nadoen.

Fujifilm-X30-Achterkant

De Real Time zoeker van Fujifilm is een stuk sneller en groter geworden waardoor je meer controle over jouw foto krijgt. Via een ring op de lens is het nu bijvoorbeeld mogelijk om het beeld ook handmatig scherp te stellen. Zo krijg je direct controle over bijvoorbeeld onscherpe achtergronden.

De X30 is ook te bedienen vanaf de smartphone. Fujifilm heeft hiervoor een Android en iOS app ontwikkeld.

Fujifilm-X30-Lenzen

Beschikbaarheid

De Fujifilm X30 ligt vanaf oktober in de schappen voor €549.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.