Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Galaxy Alpha zweeft ergens tussen de S5 en Note 3

Met de Galaxy Alpha heeft Samsung vandaag haar nieuwe visie op het design van smartphones laten zien. Een ontwerp wat stiekem wel doet denken aan de iPhone, maar toch ook weer heel erg eigen is.

Die vergelijking met de iPhone is niet vreemd. Meer dan ooit zijn de randen van de Galaxy Alpha recht met afgeronde hoeken en een metalen frame om het geheel bij elkaar te houden.

Toch kennen de hoeken van de Galaxy Alpha verdikkingen, wat we nog niet eerder in smartphonedesign hebben gezien. Daarnaast heeft de Alpha ook weer de rubber-feel achterkant van Samsung meegekregen. Op het dunste punt is de Android smartphone bovendien 6,7 millimeter. Eerlijk is eerlijk, op het plaatje is hij echt mooi.

Qua specs is de Alpha gewoon weer een high-end Samsung toestel geworden. Het toestel lijkt ergens tussen de Galaxy S5 en de Galaxy Note 3 te zitten.

Je krijgt van Samsung een 4,7 inch Super-AMOLED display met daaronder een octacore chipset (1.8GHz en 1.3GHz) en een nette 2GB aan RAM. Je krijgt 32GB aan opslagruimte en daar moet je het mee doen. Er was kennelijk geen ruimte meer voor een micro-SD slot. Die 32GB mag je onder anderen vullen met de 12 megapixel camera aan de achterkant en een 2.1 megapixel camera aan de voorkant. Filmen in UHD 4K is geen probleem voor het toestel.

Beschikbaarheid

Je mag de Galaxy Alpha in september verwachten voor €599.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.