Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

ZTE stopt met het aanpassen van Android

Fabrikanten maken er een sport van om Android versies zoveel mogelijk een eigen look en feel te geven. Dit doen ze door een eigen lancher op de smartphones te installeren. ZTE, een grote Chinese fabrikant, deed dat ook.

Hoewel fabrikanten qua look en feel toch steeds dichter bij de originele Android ervaring gaan zitten, zijn er nog altijd partijen als Samsung die een compleet eigen ervaring neer proberen te zetten. Hoewel dit grote voordelen kan hebben door het toevoegen van functies aan het systeem, is dit lang niet altijd wenselijk. Dit is ook de reden dat velen een Nexus toestel kopen. Daar zit helemaal geen custom launcher op.

Met de lancering van de Blade Vec 4G zet ZTE dan ook haar eerste toestel zonder aanpassingen neer. Het toestel zal gewoon de standaard Google Now launcher draaien. ZTE lijkt dit te willen doorzetten op alle nieuwe smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.