Vervangingsbehoefte iPad gebruikers valt tegen

In het afgelopen kwartaal heeft Apple opnieuw minder iPad tablets weten te verkopen. Er schoven slechts 13,3 miljoen tablets over de toonbank. Dit in schril contrast tot de verkopen van de iPhone die nog steeds erg goed zijn.

Toch is de dalende iPad verkoop geen enorm probleem. De reden voor de dalende verkoop is dat gebruikers minder de behoefte voelen om de iPad in te wisselen voor het nieuwste model. Sinds de derde generatie (met Retina) blijkt de iPad al goed genoeg voor wat we ermee willen doen. Hoewel dat niet goed is voor de inkomsten van het bedrijf, is dit wel goed voor het vertrouwen in de tablets.

Ook qua apps hebben gebruikers van het eerste uur op de iPad niets te vrezen. De meeste populaire apps werken zonder problemen op de oudere tablets. Alleen nieuwe, zwaardere apps willen de eerste generaties weleens links laten liggen. Puur omdat de rekenkracht niet aanwezig is. Dit is vooral zichtbaar in het aanbod van games.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.