Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Shure SE112 met 4 sterren.

The Good
  • Stevige materialen
  • Handige schoonmaaktool
The Bad
  • Het geluid van de SE112 past bij de prijsklasse


Shure lanceerde onlangs de SE112. Een compacte in-ear hoofdtelefoon voor een prijs die we niet echt van Shure gewend zijn. Je pikt hem namelijk op voor rond de €50. Is het dan nog wat? Natuurlijk zochten we dit voor je uit.

Unboxing

De unboxing is in ieder geval anders dan we bij dit soort hoofdtelefoons gewend zijn. Oké, drie maten eartips en een zakje zijn relatief standaard. Je krijgt er echter ook een tool bij om je oordopjes schoon te maken. Handig!

Design

De Shure SE112 is een setje in-ear oordopjes. Glanzend en gematteerd plastic wisselen elkaar af om een niet al te opvallend geheel te vormen. Het ziet er gewoon netjes uit en voelt stevig aan. Ook de kabels en pluggen zien er gewoon netjes en solide uit.

Gebruik

Drie maten eartips zijn doorgaans voldoende om in het gros van de oren comfortabel te zitten. Toch ervaar ik zelf de kleinste eartip nog als wat aan de grote kant zijnde. Uiteraard is dit heel erg persoonlijk, dus dit neem ik niet mee in de weging voor de eindscore van de SE112.

Het verdere draadcomfort ligt erg hoog. Hoewel de kabels gewoon rond zijn, raken ze niet snel in de knoop. Daarvoor zijn ze net iets te dik en stug. Prima materiaalgebruik dus.

En toch mist er iets, maar vooral voor iedereen die ook met zijn of haar smartphone belt. De SE112 is namelijk geen headset. Microfoon en afstandsbediening ontbreken. Dit zal ongetwijfeld temaken hebben met de verkoopprijs van de SE112. Die is gewoon laag voor een Shure product. Shure verkoopt de SE112 ook niet als headset, dus ook dit gemis neem ik niet op in de weging van het eindcijfer. Wel is het iets dat je in gedachten moet houden wanneer je de aankoop van de SE112 overweegt.

Geluid

Maar het gaat natuurlijk allemaal om het geluid. Shure is een merk dat zich van oudsher richt op de audiofiel. Hoewel de SE112 voor ongeveer vijf tientjes wordt aangeboden, ben ik van mening dat ik er best wel wat van mag verwachten.

Om hem goed ‘los’ te maken, heb ik de SE112 enkele dagen non-stop aan een muziekspelertje gehangen. Dit om zeker te weten dat ik het geluid hoor dat ontstaat na enkele weken gebruik. Daarbij moet ik toegeven dat de SE112 een beetje dof klinkt.

Dit doffe geluid komt zeer waarschijnlijk doordat Shure (net als vele andere merken) probeert om zoveel mogelijk bass te creëren. Dit maakt de SE112 zeer geschikt voor dance muziek, maar liefhebbers van gitaarmuziek en heldere stemmen zullen gewoon wat scherpte missen.

Conclusie

Ik heb het al een paar keer aangehaald. De SE112 is erg goedkoop en dat voel je niet wanneer je de SE112 in handen hebt. Shure maakt gebruik van stevige materialen en let goed op de details in het design. Hier heeft de SE112 echt een pre. Geluidstechnisch is het een heel ander verhaal. Hier hoor ik toch echt dat het om een goedkoop setje oordopjes gaat. Voor dance liefhebbers is het prima, maar er mist teveel detail, maar wat verwacht je tegen deze prijs?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.