Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Sandberg PowerPal 5000 met 4.5 sterren.

The Good
  • Stevige behuizing
  • Handige ophanghaak
  • Goede LED lamp
  • Flinke accu
The Bad
  • Het opladen via USB had wat sneller gemogen


De vakanties komen eraan en dan heb je misschien net wat andere wensen aan je powerbank dan wanneer je onderweg in de trein je smartphone gaat bijladen. Speciaal voor de avonturiers komt Sandberg dan ook met de PowerPal 5000.

Unboxing

De verpakking van de PowerPal 5000 bevat naast de PowerPal zelf ook een micro-USB kabel en een korte handleiding.

De PowerPal laden

Wanneer je hem uit de verpakking haalt, bevat de PowerPal 5000 wat stroom, maar eigenlijk moet je hem meteen gaan laden. Leg je hem in de vensterbank, kan dat prima met een Hollands zonnetje. Met vier dagen was de 5000 mAh bij mij geladen. Onder een tropisch zonnetje kan dit gelukkig een stuk sneller. Daar zou je met 24 zonuren een volle lading moeten bereiken.

Sandberg-PowerPal-5000-Front

Wil je hem niet alleen op de zonnepanelen laden, dan kan dat via de bijgeleverde USB kabel. Daarmee verbindt je de PowerPal dan met je PC, Mac of gewoon je telefoonlader. Hij heeft dan maximaal 7 uur nodig om volledig geladen te worden. Let wel, we hebben het over een 5.000mAh accu en dat is een behoorlijke capaciteit.

Gadgets laden

Ik ken nog geen smartphone met een grotere accu dan 5.000mAh. Onder de tablets zijn die er al wel, maar zeldzaam. Kijken we naar de grote smartphones als de Galaxy S5 en de Xperia Z2, kun je die toestellen ongeveer anderhalf keer laden. Toestellen uit het middensegment en de iPhones zijn zo’n twee keer volledig te laden met de PowerPal 5000.

Sandberg-PowerPal-5000-Status

Wanneer je één keer op de grote knop van de PowerPal drukt, start het laden. Je krijgt dan met behulp van de vier LED’s op de zijkant meteen een indicatie van hoe vol de accu nog zit. Doordat de maximale stroomuitvoer 2,1 ampère is, worden de meeste smartphones en tablets sneller geladen dan dat de PowerPal zichzelf van stroom voorziet.

In de tent

Dat de PowerPal niet voor op kantoor bedoeld is, zien we aan het uiterlijk van de PowerPal. Hij ziet er wat ruig uit en de afwerking van het plastic is gematteerd. Ook de solar panelen zitten achter een dikke laag plastic en de PowerBank is van een handige haak voorzien. Hiermee kun je hem bijvoorbeeld aan een stang van een tent hangen.

Sandberg-PowerPal-5000-Haak

Door twee keer op de grote knop van de PowerPal 5000 te drukken, gaat de PowerPal als zaklamp werken. Het stroomverbruik van de LED’s is zo laag, dat de accu zich overdag sneller vult, dan dat jij hem leeg laat lopen in deze functie. Ook handig is dat je de LED’s kunt richten. De LED balk met de 4 LED’s kan 90-graden worden gedraaid.

Conclusie

We zien veel powerbanks voorbij komen en het ene ontwerp is mooier dan het andere. Het gros is echter gemaakt voor de aktetas en niet voor het festivalterrein. Daarmee weet de PowerPal 5000 zich dan ook te onderscheiden en dat maakt hem onze reistip voor deze zomervakantie.

3 REACTIES

  1. Wat een fijn apparaat deze Powerpal, ik had het geluk om er een via Gadgetgear te winnen. Keurig verpakt werd hij bezorg in de week voordat ik een week ging kamperen in Nederland. kamperen zonder stroom wel te verstaan. Maar als fanatieke hardloper kan ik niet zonder mijn smartphone, navigatie heb ik nodig en diversen running apps gebruik ik ook. Een smartphone vreet batterijen en daar had ik de Powerpal nu voor.

    Thuis het apparaat al helemaal vol geladen en na twee dagen op de kampeerplaats was mijn gsm helemaal leeg. Powerpal met kegeltje verbinden aan je gsm en binnen de kortste keren doet hij het weer (den er wel aan om een kabel geschikt voor jou gsm mee te nemen). Ik verbleef in de buurt van de kust dus overdag de Powerpal mee naar het strand en “gratis” opladen in de zon. Ook in de avond was de led verlichting ideaal, zonder dit lampje hadden wed die vos nooit gespot. Een volle lading van de Powerpal kon mijn gsm twee keer opladen.

    Al met al heb ik zonder echtte stroom de hele week een volle smartphone gehad. Top apparaat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.