Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Lepow U-Stone (Power Bank)

Een Power Bank kan handig zijn, maar de meeste Power Banks zijn op de iPhone gericht. Een high-end Android kun je dan op zijn hoogst één keer opladen. Lepow pakt het groter aan en introduceerde niet al te lang geleden de U-Stone. Een power bank, maar dan van 12.000mAh. Kijk, daar heb je wat aan!

Unboxing

Tjsah, eigenlijk is het niet leuk om de U-Stone uit te pakken. De verpakking, van gerecycled materiaal, ziet er gewoon prachtig uit. In de verpakking vinden we de U-Stone, USB kabel en een compacte handleiding.

Design

Naast functie, is vorm ook enorm belangrijk voor Lepow. De U-Stone heeft aan de onderkant rondingen in de vorm van een steen. Verder zijn er weinig vergelijkingen te trekken. Het materiaal voelt rubber-achtig aan en ligt lekker in de hand. Achter vier gaatjes zit een LED display verborgen en de kabel is mooi aan de bovenkant weggewerkt. Deze kabel gebruik je zowel om de U-Stone zelf te laden als je gadgets te laden.

Vermogen

In de U-Stone zitten twee enorme accu’s (met zo’n opvallende schroef, moest ik hem wel open maken). Deze nemen vrijwel alle ruimte in de U-Stone in beslag. De U-Stone kent geen knoppen. In plaats daarvan is een gyro sensor geplaatst. Door de U-Stone even te schudden, lichten de LED’s op om te laten zien hoe vol de power bank nog is.

Merk Model Aantal keer te laden
Apple iPhone 5S 7.6
Apple iPhone 5C 7.9
Apple iPhone 4S 8.4
Sony Xperia Z2 3.8
Sony Xperia Z1 4
Samsung Galaxy S5 4.3
Samsung Galaxy S4 4.6
Samsung Galaxy SIII 5.7
LG G3 4

De U-Stone kan met maximaal 1.8 ampère je gadgets laden. Voor veel gadgets is dit de maximale laadsnelheid. De U-Stone is zelf met maximaal 12.000mAh te laden.

Conclusie

De U-Stone is een uniek stukje design dat ook nog eens enorm functioneel is. Met zijn 1.200 mAh aan stroom kan zelfs de zwaarste Android smartphone meerdere keren worden geladen. Toch past de U-Stone prima in de broekzak. Zelfs met je smartphone erbij. De U-Stone zal namelijk niet krassen. Slim!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.