Test: KitchenAid Diamond Blender

Het is zomer en dat staat bij mij niet alleen voor BBQ, maar ook smoothies en milkshakes. Een mooi moment voor mij om met de nieuwe Diamond Blender van KitchenAid aan de slag te gaan.

Unboxing

Echt verrassend is de unboxing van de Diamond Blender van KitchenAid niet. De blender zit, volledig geassembleerd, in de doos met een stukje documentatie. Meer heb je ook niet nodig.

Design

KitchenAid is staat voor een betrouwbaar resultaat en een klassiek, maar robuust design. Dit zien we terug in de Diamond Blender. Hoewel er blenders zijn met glazen mengkommen (die vertonen minder snel schoonmaaksporen van bijvoorbeeld de vaatwasser), heeft KitchenAid de Diamond Blender van een plastic mengkom van 1,7 liter voorzien. Het voordeel van plastic is dat alles naadloos aansluit.

KitchenAid-Diamond-Blender-Logo-Lid

Op het frontpaneel vinden we de knoppen van de Diamond Blender. Allemaal keurig van rubber en vrijwel naadloos. De hele motorunit lijkt zo ontworpen dat je bij een ongelukje (je vergeet de deksel op de kom te plaatsen), de boel snel weer schoon hebt.

Ook het design van de deksel is slim. Natuurlijk zit er een kleinere dop op zodat je, tijdens het blenden, ingrediënten toe kunt voegen. De deksel zelf is flexibel zodat deze perfect afsluit.

KitchenAid-Diamond-Blender-Smoothie-Maken

Het laatste stukje slim design vinden we aan de onderkant van de Diamond Blender waar KitchenAid de ruimte laat voor een stukje cable management. Staat de Diamond Blender dicht bij een stopcontact, kun je het snoer een flink stuk inkorten. Handig!

KitchenAid-Diamond-Blender-Cable-Management

De KitchenAid Diamond Blender is voorzien van een 615 Watt motor. Een hoge snelheid voor mooi, fijn snijwerk is dan ook geen enkel probleem. De diamantvorminge kom zorgt ervoor dat er een werveling ontstaat die de inhoud van de kom keurig naar het mes voert.

Bediening

De KitchenAid Diamond Blender kan op verschillende snelheden werken en dat verloopt allemaal via het bedieningspaneel.

KitchenAid-Diamond-Blender-Bediening

Van links naar rechts is er een modus voor hete soepen, hakken, kloppen, pureren en 'shaken'. Voor soepen is het fijn om te weten dat je zonder problemen warme ingrediënten in de mengkom kunt doen. Wel is het zo dat je dan alleen de soepmodus mag gebruiken.

Onder de eerste rij met knoppen vinden we nog de ice crush functie en de pulse knop. Alle knoppen zijn voorzien van verlichting zodat je duidelijk ziet in welke modus de Diamond Blender actief is.

KitchenAid-Diamond-Blender-Knoppen

Schoonmaken

De mengkom en deksels lijken totaal geen moeite te hebben met een rondje door de wasmachine. Zeker wanneer je bijvoorbeeld met rauw vlees werkt, is dat wel aan te bevelen. Werk je enkel met groenten, dan is het schoonmaken nog gemakkelijker. Gewoon een paar druppels afwasmiddel en een beetje water erin. Daarna een minuutje laten blenden en de boel even afspoelen.

KitchenAid-Diamond-Blender-Schoonmaken

Heb je een ongelukje gehad en is de boel overstroomd? Dan is de motorunit simpel schoon te maken door er een doekje overheen te halen.

Conclusie

Van een merk als KitchenAid verwacht je een klassieke, maar robuuste keukenmachine. Met de Diamond Blender is dit wederom gelukt. Het apparaat ziet er goed uit, maar is extreem gemakkelijk schoon te maken.

Recept

Natuurlijk heb ik weer een leuk recept voor je. Ditmaal een GadgetGear smoothie.

Ingrediënten:

  • 1 bakje aardbeien
  • 2 bananen
  • 3 sinaasappels
  • 1 tl stevia (of 3tl suiker)
  • 1 limoen

Bereiding

Snij de limoen in tweeën en knijp hem uit boven de blender. Doe dit ook met de sinaasappels. Maak de aardbeien schoon en haal de schil van de bananen. Hierna voeg je alles samen in de blender. Zet de Diamond Blender in de pureer stand en na een halve minuut heb je een fantastische smoothie.

KitchenAid-Diamond-Blender-Smoothie

Variatie

Later op de avond mag je er gerust een scheut kokosrum aan toevoegen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Erg gemakkelijk schoon te maken
  • Veel standen
  • Sterke motor
  • Slim cable management

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram