Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Test: KeepCup

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Herbruikbaar
  • Goed schoon te houden
  • Handige deksel
  • Veel leuke kleuren

THE BAD

Al die koffie overdag is heerlijk, maar het veroorzaakt nogal een afvalberg. Met deze gedachten hebben een broer en zus uit Melbourne het idee gehad om met een hervulbare koffiebeker gekomen. De twee runden samen namelijk een koffiehuisje en maakten zich zorgen om de enorme afvalberg die er werd geproduceerd.

Het idee van de KeepCup is even simpel als geniaal. In de basis bestaat een setje uit een beker en bijbehorende deksel. Deze is met een schuif af te dichten. De bekers zijn enkelwandig zodat ze goed mee kunnen draaien in een vaatwasser, maar daar ontstond het volgende probleem… Koffie is heet.

Ook daar werd wat op gevonden door een simpele siliconen band om de beker te bevestigen. Siliconen doet er namelijk heel lang over om warmte op te nemen. Langer dan de koffie nodig heeft om af te koelen.

KeepCup-Unboxing

Al vroeg begon het bedrijf met het experimenteren met kleuren. Zo kun je online bekers in jouw eigen kleurstelling ontwerpen. Veel andere bedrijven, zoals Douwe Egberts, hebben zelfs complete bekers voor zichzelf laten ontwerpen.

Maar hoe gedraagt de KeepCup zich in de praktijk? Doordat de bekers enkelwandig zijn, zijn ze geen volledige vervanger voor de thermoskan. Je moet de koffie dus blijven drinken zolang deze heet is. Ach, dan is hij ook het lekkerst. De KeepCup is ook niet volledig waterdicht. Plat onderin een tas leggen is dus vragen om problemen.

KeepCup-Deksels

Kun je met deze ‘tekortkomingen’ leven (dat kun je al snel als je bekers van bijvoorbeeld een Starbucks gewend bent), dan is de KeepCup een fantastisch milieuverantwoord product geworden.

Conclusie

De KeepCup is even simpel als geniaal. Ik drenk er al maanden mijn espresso’s en cappuccino’s uit. Bovendien zijn er steeds meer koffiezaken die zonder problemen je KeepCup volschenken. Gewoon doen dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.