Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de iTwin met 4.5 sterren.

The Good
  • Zeer gemakkelijk om een onderlinge dataverbinding op te zetten
  • Dropbox te beveiligen
The Bad
  • Onderlinge datasnelheid is nog wat beperkt
  • Maximaal twee sticks aan elkaar te koppelen


De iTwin is een bijzondere USB stick. Eigenlijk zijn het er twee. Twee sticks, die letterlijk met elkaar verbonden zijn. Ze bevatten geen opslagruimte, maar wel de mogelijkheid om data live tussen de sticks uit te wisselen.

De sticks zetten dan ook een soort van VPN verbinding tussen elkaar op. Door AES-256 bit codering worden bestanden veilig tussen de computers uitgewisseld en dat is een enorm voordeel ten opzichte van bestandsuitwisseling via chatprogramma’s. Daarnaast kun je live bladeren door mappen terwijl je anders alleen de bestanden krijgt die de ander echt naar je toe stuurt.

Unboxing

De verpakking van de iTwin bevat een setje sticks en een korte handleiding. De benodigde software staat op de stick zelf.

iTwin

Design

De iTwin heeft een groene, metalen behuizing met aan de zijkanten twee status LED’s. Aan de achterkant zit een speciale connector waar de tweede stick weer op vast zit. Als de twee bij elkaar zijn tenminste.

iTwin Delen

Er is ook een grijze versie, maar die heeft een heel andere functie.

Installatie

De installatie verloopt soepel. De sticks halen de laatste software van internet. De eerste keer stel je een wachtwoord in en kun je aangeven of je ook je dropbox met deze sticks wilt beveiligen. Na deze installatie zijn de twee sticks individueel te gebruiken, zolang je het wachtwoord gebruikt.

Gebruik

Wanneer je de sticks hebt geïnstalleerd, krijg je in Windows Verkenner drie mappen. De ‘iTwin Local Files’, ‘iTwin Rremote Files’ en ‘iTwin SecureBox Files’.

iTwin Local Files en iTwin Remote Files

Dit is de map waar je bepaalt waar de gebruiker van de andere iTwin toegang toe heeft. Sleep je hier een bestand in, wordt deze voor de andere gebruiker zichtbaar in de iTwin Remote Files. Hoewel het er op lijkt dat de bestanden in deze mappen staan, gaat het alleen om snelkoppelingen en rechten tot het gebruik van de bestanden door de andere gebruiker. Je kunt dus een complete harddrive hierin slepen zonder dat het extra ruimte kost.

iTwin-Mappen

iTwin SecureBox Files

De SecureBox is een speciale map waarop de AES 256-bit encryptie van de iTwin wordt losgelaten. Deze bestanden zijn zonder de iTwin niet toegankelijk. Deze bestanden worden ook niet automatisch gedeeld met de andere iTwin stick.

Koppel je jouw Dropbox aan de iTwin, zal iTwin deze beveiliging ook op de bestanden op jouw Dropbox toepassen. Je kunt ze dan ook niet meer zonder de iTwin openen.

Always-On

Om gebruik te maken van iTwin, is het belangrijk dat beide computers online zijn. Om dit te garanderen, zal de iTwin voorkomen dat jouw computer in de slaapstand wordt gezet.

Snelheid

Hoewel de een verbinding tussen PC’s leggen op deze manier perfect is, valt het met de onderlinge snelheid wel mee. We hebben de iTwin op glasvezel getest en ervaren niet de snelheden die we van de gemiddelde webserver gewend zijn. Dit zal zeer waarschijnlijk komen door de rekenkracht van de iTwin gezien de stick de data moet coderen. Alleen wanneer je enorme bestanden gaat versturen, zal dit problemen geven. Voor word bestanden en foto’s is de snelheid prima.

Conclusie

Het leggen van een directe verbinding tussen twee systemen, zeker wanneer je ook internationaal wilt werken, kan een enorme uitdaging zijn. De iTwin neemt in enkele minuten een enorme berg stress uit handen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.