Nadat Panasonic aankondigde dat het zou stoppen met de productie van plasma TV’s, waren het de Koreanen LG en Samsung die meteen aangaven door te gaan met de productie van dit soort TV’s. Toch gooit ook Samsung nu de handdoek in de ring.

Plasma heeft een enorm probleem met haar reputatie. Hoewel de beeldtechniek nog steeds superieur is ten opzichte van LCD of LED, staan plasma TV’s bekend als energieslurpers. Hoewel er enorme vorderingen zijn gemaakt in de afgelopen jaren, ligt het verbruik nog steeds een stukje hoger dan bij LCD displays.

Iets anders dat mogelijk meespeelt, is dat zowel LG als Samsung bezig zijn om AMOLED display’s te verkopen. AMOLED is een techniek die wat op plasma lijkt, maar veel dunner en energiezuiniger is. Net als Plasma TV’s, zijn AMOLED displays bij de introductie enorm duur. Het zal dus wel een paar jaar duren voor we AMOLED displays zien tegen de prijzen van de plasma’s nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.