Logo GadgetGear.nl
Picture of Kevin Krechting
Kevin Krechting

Review: Turtle Beach PX22, een degelijke headset voor een geweldige prijs!

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • De connectiviteit van de headset.
  • Heeft een versterker.
  • Prijs kwaliteitsverhouding is super

THE BAD

  • Versterker is wat aan de lichte kant en blijft niet echt lekker op je bureau liggen.

De Turtle beach PX22, een headset die ik iedere gamer kan aanraden die niet teveel wil uitgeven. Hij heeft vele functies van zijn duurdere broers, maar dan met een zeer aantrekkelijke prijs.

Design

Laten we beginnen met hoe hij er uit ziet. Design dus. Wanneer je de headset ziet dan weet je dat je een stijlvol product in handen hebt. De mooie blauwe tinten op de oorschelpen met het logo, het blauwe logo binnenin en de blauwe stiksels. Allemaal accenten dat er wel degelijk is nagedacht over het design van de headset. Op de zijkant zien we verder het logo van de Major League gaming en het typenummer van de headset. Kortom geen saai ding maar zeer stijlvol.

large_px22_3

Comfort

Veel gamers,waaronder ik, zitten vele uren achtereen gesloten te gamen, muziek te luisteren of zijn gewoon aan het werk achter de PC met een headset op. Uiteraard heb ik hem getest op draagcomfort. Qua gewicht zit het wel goed, de headset is erg licht en knelt niet echt. De schuimranden geven genoeg zachtheid en verkoeling, pas na een uur of 3 á 4 voel je wat drukken, maar voor een headset in deze prijsklasse vind ik dit zeer netjes! De  leren band zit uiterst prettig, hij zit lekker en geeft geen druk op je hoofd, erg lekker! Je kunt de headset groter en kleiner maken zodat hij precies voldoet aan jouw wensen. De oorschelpen kunnen kantelen zodat ze altijd om je oren heen zitten. Ik heb erg prettig velen uren doorgebracht en voor de prijs zet deze headset qua comfort een prachtig resultaat neer. Alleen ben ik gewend wanner ik mijn headset niet om mijn oren wil hebben maar nog wel een beetje wil luisteren naar muziek of naar mensen dan laat ik hem rusten op mijn nek. Dan voel je hem toch wel een beetje meer knellen. Maar dit kan een persoonlijk iets zijn, wanneer je hem draagt zoals het hoort dan kun je er redelijk lang mee door gamen zonder pijntjes.

Functionaliteit.

Niet een kopje die ik in elke review zet van audiohardware, maar in deze wel. En met een reden, waarin deze headset uitblinkt is zijn connectiviteit. Je kunt hem aansluiten op je mobiel, tablet, PS3, PS4, Xbox 360 ( ook op je controller), Xbox One (wanneer je zelf een verloopstekkertje haalt) en natuurlijk de PC, en dan zal ik vast nog wel wat vergeten zijn te vermelden. Er zitten diverse kabels bij om hem aan te sluiten op diverse devices. Er zit een zeer simpel boekje bij dat door middel van een tekening laat zien hoe je de headset het beste kunt aansluiten. Ik denk dat dit een krachtig punt is van deze headset, dat hij multifunctioneel is.

De microfoon kun je helemaal naar wens verstellen door de flexibele kabel, dit vind ik erg fijn, dat je zelf helemaal kunt bepalen op welke hoogte en afstand de mic zit.

large_px22_1

De versterker

Nog een kopje die je niet bij elke review ziet. Bij deze headset wordt namelijk een versterker bijgeleverd die dienst kan doen als externe geluidskaart en daarmee heb je vele mogelijkheden. Het plastic kastje kun je vastmaken aan je broekriem door een clip aan de achterkant. Persoonlijk heb ik mixers/versterkers liever op het bureau liggen en daar is hij niet super geschikt voor. Hij is nogal licht en gaat liggen zoals de kabels liggen, natuurlijk kun je de kabels zo leggen dat het kastje zelf ook prima ligt maar ik heb betere mixers gezien, maar goed dat zijn dan wel weer headsets die dubbel zo duur zijn dus een nogal oneerlijke vergelijking. Het feit dat deze headset een versterker heeft is al meer dan gemiddeld in de prijsklasse waarin de headset zit. Je kan je telefoon of een andere device aansluiten en de gamesound en de sound van het device regelen evenals de bass en de treble zodat jij in controle bent van je sound. Er zit ook een knop op voor je microfoon, je kunt hem dempen of juist een boost geven zodat ook spelers die een zachte stem hebben goed gehoord kunnen worden.

De versterker zelf is ook mooi vorm gegeven, wederom met het logo van Turtle Beach en het typenummer en enkelen ledlights die je vertellen in welke modus je microfoon zit.

large_image_476x574_px22_d

Geluidskwaliteit

Niets mis mee. Van een volledige surround sound kun je niet spreken maar je kunt wel degelijk horen of iets boven of onder je afspeelt. Er zit lekker veel bass in waar ik erg van hou en verder is het lekker helder. Het geluid weet me toch wel te verbazen gezien zijn prijsklasse. De headset kan hard en weet wel helder te blijven. Niets op aan te merken dus. Prima.

 Conclusie:

Een hele prima headset die uitblinkt in zijn connectiviteit. Hij zit lekker, klinkt lekker en bovendien een hele lekkere prijs. Deze headset heeft een adviesprijs van rond de €79, maar als je handig bent in zoeken heb je hem al voor €65 incl. verzending.

Een hele goede aanschaf voor de gamer die niet te veel geld wil uitgeven en meer dan tevreden is met een product wat dat zijn geld wel meer dan waard is.

Minpuntje kan de versterker zijn die wel wat licht aanvoelt en niet supergoed blijft liggen wanneer er weinig ruimte is om je kabels goed te leggen. Maar dit is dan wel één van de weinige punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.