Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Transformers Prime Orion Pax (DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Leuke verhalen
  • Goede animatie

THE BAD

Sinds deze week ligt Transformers Prime Orion Pax in de winkel. Deze DVD vormt het eerste deel van het tweede seizoen van deze animatieserie. Het hele tweede seizoen omvat 26 afleveringen. Daarvan staan de eerste zeven op deze DVD.

In seizoen 1 zagen we hoe Megatron als aanvoerder van de Decepticons terug wist te keren. Ondertussen lukte het de autobots op het einde van het seizoen om de aarde te redden. Geen heel grote verrassing natuurlijk, maar ook niet heel relevant wanneer je aan seizoen 2 start. Hoewel er een enkele keer wordt verwezen naar de gebeurtenissen in seizoen 1, zijn deze niet superbelangrijk voor het verhaal.

De naam Orion Pax komt van het eerste probleem waar Optimus Prime voor komt te staan. Hij leidt namelijk aan geheugenverlies. Hij heeft het idee dat hij een oude versie van zichzelf is en deze heet Orion Pax. Door deze verwarring staat Optimus Prime onder direct bevel van de Decepticons en daar maakt Megatron natuurlijk dankbaar gebruik van.

Transformers Prime wordt geproduceerd door animatiestudio Digitalscape, in opdracht van Hasbro. Het verhaal van Transformers Prime is geen vervolg op dat van eerdere animatieseries, maar probeert meer de avonturen in de huidige films te volgen. Hierdoor is Transformers Prime een prachtige aanvulling op de collectie als je ook de films hebt gekocht.

Qua animaties valt het op dat de omgevingen wat aan details missen, maar dat wordt goed gemaakt met de verhaallijn en de details in de verschillende karakters. Dit maakt Transformers Prime toch heel prettig om naar te kijken. Hoewel er een Nederlandse audiotrack op staat, is met name de Engelstalige uitvoering erg leuk om naar te kijken.

Extra’s

De DVD zelf bevat geen extra’s. Alleen de zeven afleveringen zijn op het schijfje te vinden. Toch heeft Splendid Film wel degelijk de moeite genomen om de DVD net even wat leuker te maken. Er zit namelijk een zakje met Transformers trading cards in van Topps. Het zakje bevat een selectie van 5 kaartjes uit een serie van 170.

Transformers-Prime-Orion-Pax-Unboxed

Conclusie

Qua animatie is Transformers Prime niet te vergelijken met de grote films van nu, maar daar is het budget ook niet naar. Toch heeft de studio achter de serie een boeiend verhaal op een mooie manier weten neer te zetten. Zeker voor de fans van Transformers, zal Orion Pax een zeer goede indruk achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.