Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Kung Fu Panda: Verhalen vol Superheid – De Nachtwachter

Na twee succesvolle films, heeft Kung Fu Panda een compleet eigen animatieserie op Nickelodeon gekregen. Van deze serie is nu Kung Fu Panda: Verhalen vol Superheid – De Nachtwachter op DVD verschenen. Een DVD met daarop 2 uur aan avonturen.

Kung Fu Panda: Verhalen vol Superheid – De Nachtwachter bevat zeven afleveringen uit de TV serie. Hoewel de TV serie Nederlands gesproken werd uitgezonden, kun je op deze DVD ook voor de Nederlands ondertitelde uitvoering kiezen. Naar mijn smaak de betere keuze omdat je dan niet vast zit aan de vaste Nederlandse stemmen die we in vrijwel elke Nickelodeon cartoon moeten horen.

Oké, de Hollywood cast van de films heeft de cartoons niet ingesproken, maar Mick Wingert is nog steeds een goede vervanger voor Jack Black en Jack Black doet nog steeds de titelsong van de serie. De Engelse uitvoering voelt dan ook net wat prettiger aan ;-).

Kung-Fu-Panda-Afleveringen

Iedere aflevering duurt zo’n 22 minuten en bevat de nodige humor die we kennen van de originele films. Qua verhaal is het allemaal wat gemakkelijker te volgen, wat met name de jongere kijkers leuk zullen vinden.

Van de afleveringen op deze DVD draait het vooral om De Nachtwachthoeder. Dit is niet alleen de aflevering die verantwoordelijk is voor de ondertitel van deze DVD, maar ook veruit het leukste. De kinderen om mij heen konden buitengewoon genieten van het verhaal en de humor.

De kwaliteit van de animaties ligt dicht aan dat van de films. Niet vreemd natuurlijk, want het is nog steeds Dreamworks dat hier achter zit.

Conclusie

De serie heeft natuurlijk een wat lagere productiewaarde dan de films en dat zien we vooral terug in de stemacteurs. Toch is het dan lekker dat we de serie gewoon in het Engels kunnen kijken en dat alleen al maakt de DVD uitvoering van Kung Fu Panda: Verhalen vol Superheid – De Nachtwachter vele malen leuker dan de TV uitvoering. Tenminste, dat is mijn mening als volwassene. De kinderen lijkt het niet uit te maken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.