QNAP’s HS-251 NAS is gemaakt voor in de huiskamer

Waar sla jij al je films en muziek op? Wellicht doe je dat al op een NAS zodat je met al je apparaten bij jouw mediabestanden kunt, maar waarom zou je een losse mediaplayer onder je TV plaatsen? De nieuwe HS-251 van QNAP bevat namelijk gewoon XBMC en een HDMI aansluiting. Daarnaast bevat hij geen loeiende ventilatoren.

De nieuwe HS-251 is namelijk passief gekoeld. Zolang je er niets op zet, kan de NAS zich met behulp van de lucht uit de omgeving gewoon koelen. Er zit niet eens een ventilator in. Deze NAS gaat je dus geen excuus geven om het geluid van de surround set even wat harder te zetten ;-).

Onder de motorkap van de HS-251 passen twee 3,5inch harddrives. De hele aansturing gebeurd op basis van een Intel dual-core processor. Naast de aanwezigheid van XBMC, is het ook mogelijk om de bestaande appstore van QNAP te raadplegen. Zo kun je de HS-251 zonder problemen instellen als mailserver en er zelfs een website op hosten door WordPress te draaien. De chipset laat het ook toe om video’s te transcoden. Bijvoorbeeld om deze te kijken via Plex.

Het is niet de eerste keer dat QNAP een compleet stille NAS bouwt. Eerder al mochten we kennis maken met de HS-210. Deze bevatte echter geen HDMI aansluiting waarmee je eigenlijk geen noodzaak hebt om deze in je woonkamer te plaatsen. Met de HS-251 is dat dus totaal anders.

Later deze week lees je onze review van de HS-251.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.